Голгетер "орлова" упозорава: Нема лако ћемо!

Муслинова прва опција у нападу за Молдавију и Ирску би требало да буде Александар Митровић. Голгетер се уписао на последње четири квалификационе утакмице.

Фудбал 31.08.2017 | 14:15
Голгетер "орлова" упозорава: Нема лако ћемо!
Александар Митровић можда нема праву прилику у Њукаслу код Рафаела Бенитеза, али у репрезентацији Србије сигурно је међу главним опацијама за напад селектора Славољуба Муслина.

Из Енглеске је стигао срећан јер је и то мало минута које је добио против Вест Хема искористио и лепим поготком Шпанцу показао да греши.

Сада очекује да серију настави и у дресу Србије, на наредне две квалификационе утакмице за Мундијал - против Молдавије код куће и у гостима са Републиком Ирском.

"Много пута смо се опекли против репрезентација сличним Молдавији да бисмо смели опуштени да дочекамо тај меч и да мислимо да ће бити лако. Те 'мале' утакмице морамо да схватимо јако озбиљно и да је решимо на најбољи начин."

Србија је после много времена у ситуацији да у финишу квалификација за велико такмичење сама одлучује о својој судбини. Нападач "орлова" истиче да та чињеница не ствара притисак код репрезентативаца.

"Ми смо први и све зависи од нас, што није био случај у прошлости. Идемо утакмицу по утакмицу, тражимо што бољи резултат. Најбитније је да тренирамо и останемо мирни. Не видим разлог зашто би постојао притисак."

Митровићу, ипак, фале минути на терену и можда због тога до краја прелазног рока напусти "свраке".

"То морате да питате Рафу... Било је доста понуда овог лета, мени се неке опције нису допале. Већина клубова у које сам хтео да пређем хтели су да ме доведу на позајмицу, са опцијом откупа на крају. То се Њукаслу није свидело. За сада сам тамо..."

Међу "орловима" је после паузе поново Адем Љајић. Митровић повратак фудбалера Торина у државни тим види и као његову прилику за још голова.

"Увек је добро када имате квалитетног играча у тиму. Љајић мора да се уклопи у Муслинов систем и да се из њега извуче највише што може, а то су голови и асистенције. Надам се да ће ми асистирати да постигнем још неки гол... Шалим се. Добар је играч, момак, јако га добро познајемо и неће му бити потребно да се нешто посебно уклапа."

Митровић само на прве две утакмице није био стрелац, против Ирске и Аустрије, али је у наредна четири меча постигао пет голова и на сваком се уписао.

Серија се, надамо, наставља...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар