Golgeter "orlova" upozorava: Nema lako ćemo!

Muslinova prva opcija u napadu za Moldaviju i Irsku bi trebalo da bude Aleksandar Mitrović. Golgeter se upisao na poslednje četiri kvalifikacione utakmice.

Fudbal 31.08.2017 | 14:15
Golgeter "orlova" upozorava: Nema lako ćemo!
Aleksandar Mitrović možda nema pravu priliku u Njukaslu kod Rafaela Beniteza, ali u reprezentaciji Srbije sigurno je među glavnim opacijama za napad selektora Slavoljuba Muslina.

Iz Engleske je stigao srećan jer je i to malo minuta koje je dobio protiv Vest Hema iskoristio i lepim pogotkom Špancu pokazao da greši.

Sada očekuje da seriju nastavi i u dresu Srbije, na naredne dve kvalifikacione utakmice za Mundijal - protiv Moldavije kod kuće i u gostima sa Republikom Irskom.

"Mnogo puta smo se opekli protiv reprezentacija sličnim Moldaviji da bismo smeli opušteni da dočekamo taj meč i da mislimo da će biti lako. Te 'male' utakmice moramo da shvatimo jako ozbiljno i da je rešimo na najbolji način."

Srbija je posle mnogo vremena u situaciji da u finišu kvalifikacija za veliko takmičenje sama odlučuje o svojoj sudbini. Napadač "orlova" ističe da ta činjenica ne stvara pritisak kod reprezentativaca.

"Mi smo prvi i sve zavisi od nas, što nije bio slučaj u prošlosti. Idemo utakmicu po utakmicu, tražimo što bolji rezultat. Najbitnije je da treniramo i ostanemo mirni. Ne vidim razlog zašto bi postojao pritisak."

Mitroviću, ipak, fale minuti na terenu i možda zbog toga do kraja prelaznog roka napusti "svrake".

"To morate da pitate Rafu... Bilo je dosta ponuda ovog leta, meni se neke opcije nisu dopale. Većina klubova u koje sam hteo da pređem hteli su da me dovedu na pozajmicu, sa opcijom otkupa na kraju. To se Njukaslu nije svidelo. Za sada sam tamo..."

Među "orlovima" je posle pauze ponovo Adem Ljajić. Mitrović povratak fudbalera Torina u državni tim vidi i kao njegovu priliku za još golova.

"Uvek je dobro kada imate kvalitetnog igrača u timu. Ljajić mora da se uklopi u Muslinov sistem i da se iz njega izvuče najviše što može, a to su golovi i asistencije. Nadam se da će mi asistirati da postignem još neki gol... Šalim se. Dobar je igrač, momak, jako ga dobro poznajemo i neće mu biti potrebno da se nešto posebno uklapa."

Mitrović samo na prve dve utakmice nije bio strelac, protiv Irske i Austrije, ali je u naredna četiri meča postigao pet golova i na svakom se upisao.

Serija se, nadamo, nastavlja...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar