Видић о Матићу: Србин је, а и зове се Немања!

Немања Видић, легендарни капитен Манчестер Јунајтеда, исхвалио је земљака и имењака Матића у разговору за "Унитед Ревиеw".

Фудбал 03.09.2017 | 22:30
Видић о Матићу: Србин је, а и зове се Немања!
Матић је овог лета стигао на Олд Трафорд и већ од првог меча израстао у кључног играча екипе Жозеа Муриња.

"Моја прва импресија била је веома позитивна – добар је момак, неко кога је добро имати у близини и неког ко се саврешно уклапа у свлачионицу. За разлику од великог броја играча из репрезентације Србије – Немања није играо за Црвену звезду или Партизан на сениорском нивоу", почео је причу Видић и потом наставио:

Чувени португалски менаџер је по други пут издвојио огроман новац за нашег везисту, пошто га је пре три године Бенфики, као менаџер Челсија, платио 27 милиона евра, док је сада морао да издвоји 45.000.000.

"Он је из Шапца, места близу Београда, али је свој фудбалски пут тражио кроз Словачку, где је био играч године у дресу Кошица. Показивао је велики таленат. Има сличне квалитете као Мајкл Карик, који је такође био сјајан у Јунајтеду. Мајкл сада има 36, Немања је млађи од њега, али је веома искусан. Играо је за велике клубове, освајајући титуле са Бенфиком и Челсијем", додао је чувени играч Црвене звезде и један од најбољих штопера света свих времена.

Управо се репрезентативац Србије налази за играча месеца августа на клупском нивоу, заједно са Филом Џоунсом и Полом Погбом.

"Сада нема много играча на Трафорду који су раније освајали титуле у својим каријерама, па је зај сегмент његовог победничког менталитета веома важан јер он не може да 'дође' само од веома успешног менаџера. Немања је проживео све те ситуације и зна тачно шта треба да ради када притисак у трци за титулу крене да се повећава. Сигуран сам да је веома добро појачање за нас, а искрено – изненађен сам да га је Антонио Конте тако олако пустио. Посебно после игара прошле сезоне, али и чињенице да је Јунајтед један од највећих ривала Челсију".

За крај, популарни Вида се дотакао и чувене песме – "Немања, оооо... Хе цомес фром Сербиа... – истакавши да му је јако драго што је Олд Трафорд поново пева његовом земљаку.

"Драго ми је да су му Јунајтедовци певали песму. Пре свега јер мислим да је изванредан играч и особа, али и јер је и Србије и зове се исто као и ја – то су веома добре особине (смех). Чуо сам да су му певали песму, ја је обожавам. Била је веома посебна за мене и надам се да ће их и Немања натерати да је дуго певају. Дивно је када добијете такво признање", закључио је једини странац, уз Ерика Кантону, који је носио траку најпопуларнијег британског клуба.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар