Vidić o Matiću: Srbin je, a i zove se Nemanja!

Nemanja Vidić, legendarni kapiten Mančester Junajteda, ishvalio je zemljaka i imenjaka Matića u razgovoru za "United Review".

Fudbal 03.09.2017 | 22:30
Vidić o Matiću: Srbin je, a i zove se Nemanja!
Matić je ovog leta stigao na Old Traford i već od prvog meča izrastao u ključnog igrača ekipe Žozea Murinja.

"Moja prva impresija bila je veoma pozitivna – dobar je momak, neko koga je dobro imati u blizini i nekog ko se savrešno uklapa u svlačionicu. Za razliku od velikog broja igrača iz reprezentacije Srbije – Nemanja nije igrao za Crvenu zvezdu ili Partizan na seniorskom nivou", počeo je priču Vidić i potom nastavio:

Čuveni portugalski menadžer je po drugi put izdvojio ogroman novac za našeg vezistu, pošto ga je pre tri godine Benfiki, kao menadžer Čelsija, platio 27 miliona evra, dok je sada morao da izdvoji 45.000.000.

"On je iz Šapca, mesta blizu Beograda, ali je svoj fudbalski put tražio kroz Slovačku, gde je bio igrač godine u dresu Košica. Pokazivao je veliki talenat. Ima slične kvalitete kao Majkl Karik, koji je takođe bio sjajan u Junajtedu. Majkl sada ima 36, Nemanja je mlađi od njega, ali je veoma iskusan. Igrao je za velike klubove, osvajajući titule sa Benfikom i Čelsijem", dodao je čuveni igrač Crvene zvezde i jedan od najboljih štopera sveta svih vremena.

Upravo se reprezentativac Srbije nalazi za igrača meseca avgusta na klupskom nivou, zajedno sa Filom Džounsom i Polom Pogbom.

"Sada nema mnogo igrača na Trafordu koji su ranije osvajali titule u svojim karijerama, pa je zaj segment njegovog pobedničkog mentaliteta veoma važan jer on ne može da 'dođe' samo od veoma uspešnog menadžera. Nemanja je proživeo sve te situacije i zna tačno šta treba da radi kada pritisak u trci za titulu krene da se povećava. Siguran sam da je veoma dobro pojačanje za nas, a iskreno – iznenađen sam da ga je Antonio Konte tako olako pustio. Posebno posle igara prošle sezone, ali i činjenice da je Junajted jedan od najvećih rivala Čelsiju".

Za kraj, popularni Vida se dotakao i čuvene pesme – "Nemanja, oooo... He comes from Serbia... – istakavši da mu je jako drago što je Old Traford ponovo peva njegovom zemljaku.

"Drago mi je da su mu Junajtedovci pevali pesmu. Pre svega jer mislim da je izvanredan igrač i osoba, ali i jer je i Srbije i zove se isto kao i ja – to su veoma dobre osobine (smeh). Čuo sam da su mu pevali pesmu, ja je obožavam. Bila je veoma posebna za mene i nadam se da će ih i Nemanja naterati da je dugo pevaju. Divno je kada dobijete takvo priznanje", zaključio je jedini stranac, uz Erika Kantonu, koji je nosio traku najpopularnijeg britanskog kluba.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar