"Бијели хљеб" је најслађи залогај

„Бијели хљеб“ најслађи је залогај политичарима у Босни и Херцеговини. Посљедњи случај у низу дешава се у Бањалуци.

Република Српска 30.08.2017 | 19:28
"Бијели хљеб" је најслађи залогај
Бивши предсједник Скупштине града Будимир Балабан поднио је захтјев за накнаду у износу од шест плата. Балабан је 20. јула дао оставку на мјесто предсједника Скупштине града након сукоба у ДНС-у и дијелу владајуће коалиције. Балабан ће на име накнаде да добије 33.000 марака.



"Мислим да је тако у складу са законом, а уколико прије ријешим свој радно-правни статус, податак вам неће бити добар", рекао је Будимир Балабан.

Градоначелник Бањалуке подсјећа да Балабан има право на накнаду, јер након одступања са мјеста предсједника Скупштине гдје је био у радном односу, нема радни однос без обзира на то што је остао одборник.

Нови предсједник Скупштине града који је замијенио управо Балабана - Зоран Талић напомиње да је у случају накнаде за Балабана све према прописима, а да је друго питање да ли прописе треба мијењати или не и да је то питање за Народну скупштину која доноси законе.



Адам Шукало, посланик у Народној скупштини, подсјећа да је он прошле године предлагао брисање спорних чланова Закона који омогућавају „бијели хљеб“, али да то владајућа већина у Републичком парламенту није прихватила, да је „бијели хљеб“ велики проблем и да се ради о огромном новцу грађана.

Из „Транспаренси интернешнела“ су нагласили да политичари у Српској стално говоре о укидању „бијеог хљеба“, али да истинске воље уствари нема.

БН телевизија

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Xxxx

30.08.2017 17:35

Дадните му и стан уз паре и срамота је да оде без новог аута. Срамота....

ОДГОВОРИТЕ
Name

поп

30.08.2017 17:54

Проклет им био!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Три бијеле и једна црна смрт овог народа ....

30.08.2017 18:20

..... бијело брасно, бијели сецер, бијела со и црни политицари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није

30.08.2017 18:34

ОН УЗЕО СТАН ВЕЋ ЗГРАДУ У ЦЕНТРУ БАЊАЛУКЕ , .КЋЕРКЕ УВАЛИ НА ДРЗАВНЕ ЈАСЛЕ И УПРАВНЕ ОДБОРЕ А ТО РАДЕ СВИ ИЗ ДНС СВИ ИМАЈУ ПРИМАЊА ИЗ БУДЗЕТА ПО НЕКОЛИКО ОСНОВА СВЕ НАВЕДЕНО ЖИВА ЈЕ ИСТИНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Снасао се

30.08.2017 20:01

НОВА ТЕРМИНОЛОГИЈА ЈЕ СНАСАО СЕ,НЕМА ВИСЕ УЈРАО, НЕЛЕГАЛНО СТЕКАО, ВЕЦ СЕ СНАСАО.ГОРИО САМ ДВА ПУТА И НЕКАКО СЕ ПАТИМ, НАВИКАО САМ.ТЕСКО ОВИМА КАДА ТАТЕ НЕСТАНЕ.ОВЕ МЛАДЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ НИСУ ВИСЕ СТИДНЕ КАО МИ СТАРИ, ЛОПОВСКУ ДЈЕЦУ ПЉУЈУ,ИГНОРИСУ,ПЛАЦУ ТАТИНЕ ЦЕРКЕ ЈЕР ДОСЛА КОД ПИСМЕНЕ ДРУГАРИЦЕ ИЗ ГИМАЗИЈСКИХ ДАНА.НИСАМ МОГАО ВЈЕРОВАТИ ДА СУ ОВЕ МЛАДЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ ИЗУЗЕТНО РИГОРОЗНЕ,НИСУ ЗЛОПАМТИЛА, АЛИ ПАМТЕ КАКО СУ СЕ СКОЛОВАКЕ,КАКО СУ СТИЦАЛА ЗНАЊА И ЈЕДНИМ ФАРМЕРКАМА ЗАВРСАЦАЛЕ ГОДИНУ.АЛИ НЕКОМЕ СЕ НАЈТЕЗЕ БИЛО РОДИТИ.

Name

цдблука

30.08.2017 20:48

Па ста је ту ново? И Зградољуб Давидовиц је тразио и добио бијело-хљебаску накнаду кад је престао бити градонацелник па ено га сједи у скупстини и опет узима и паре и пензију и јаре...од ранијих послица...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједор

31.08.2017 09:27

Јелаца и Пасалиц се назобале бијелог крува у Приједору, кобајаги остале незапослене послије мандата у скупстини па се вратиле медецини. Срамота!

ОДГОВОРИТЕ