"Bijeli hljeb" je najslađi zalogaj

„Bijeli hljeb“ najslađi je zalogaj političarima u Bosni i Hercegovini. Posljednji slučaj u nizu dešava se u Banjaluci.

Republika Srpska 30.08.2017 | 19:28
"Bijeli hljeb" je najslađi zalogaj
Bivši predsjednik Skupštine grada Budimir Balaban podnio je zahtjev za naknadu u iznosu od šest plata. Balaban je 20. jula dao ostavku na mjesto predsjednika Skupštine grada nakon sukoba u DNS-u i dijelu vladajuće koalicije. Balaban će na ime naknade da dobije 33.000 maraka.



"Mislim da je tako u skladu sa zakonom, a ukoliko prije riješim svoj radno-pravni status, podatak vam neće biti dobar", rekao je Budimir Balaban.

Gradonačelnik Banjaluke podsjeća da Balaban ima pravo na naknadu, jer nakon odstupanja sa mjesta predsjednika Skupštine gdje je bio u radnom odnosu, nema radni odnos bez obzira na to što je ostao odbornik.

Novi predsjednik Skupštine grada koji je zamijenio upravo Balabana - Zoran Talić napominje da je u slučaju naknade za Balabana sve prema propisima, a da je drugo pitanje da li propise treba mijenjati ili ne i da je to pitanje za Narodnu skupštinu koja donosi zakone.



Adam Šukalo, poslanik u Narodnoj skupštini, podsjeća da je on prošle godine predlagao brisanje spornih članova Zakona koji omogućavaju „bijeli hljeb“, ali da to vladajuća većina u Republičkom parlamentu nije prihvatila, da je „bijeli hljeb“ veliki problem i da se radi o ogromnom novcu građana.

Iz „Transparensi internešnela“ su naglasili da političari u Srpskoj stalno govore o ukidanju „bijeog hljeba“, ali da istinske volje ustvari nema.

BN televizija

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Xxxx

30.08.2017 17:35

Dadnite mu i stan uz pare i sramota je da ode bez novog auta. Sramota....

ODGOVORITE
Name

pop

30.08.2017 17:54

Proklet im bio!

ODGOVORITE
Name

Tri bijele i jedna crna smrt ovog naroda ....

30.08.2017 18:20

..... bijelo brasno, bijeli secer, bijela so i crni politicari.

ODGOVORITE
Name

Nije

30.08.2017 18:34

ON UZEO STAN VEĆ ZGRADU U CENTRU BANJALUKE , .KĆERKE UVALI NA DRZAVNE JASLE I UPRAVNE ODBORE A TO RADE SVI IZ DNS SVI IMAJU PRIMANJA IZ BUDZETA PO NEKOLIKO OSNOVA SVE NAVEDENO ŽIVA JE ISTINA.

ODGOVORITE
Name

Snasao se

30.08.2017 20:01

NOVA TERMINOLOGIJA JE SNASAO SE,NEMA VISE UJRAO, NELEGALNO STEKAO, VEC SE SNASAO.GORIO SAM DVA PUTA I NEKAKO SE PATIM, NAVIKAO SAM.TESKO OVIMA KADA TATE NESTANE.OVE MLADE GENERACIJE NISU VISE STIDNE KAO MI STARI, LOPOVSKU DJECU PLJUJU,IGNORISU,PLACU TATINE CERKE JER DOSLA KOD PISMENE DRUGARICE IZ GIMAZIJSKIH DANA.NISAM MOGAO VJEROVATI DA SU OVE MLADE GENERACIJE IZUZETNO RIGOROZNE,NISU ZLOPAMTILA, ALI PAMTE KAKO SU SE SKOLOVAKE,KAKO SU STICALA ZNANJA I JEDNIM FARMERKAMA ZAVRSACALE GODINU.ALI NEKOME SE NAJTEZE BILO RODITI.

Name

cdbluka

30.08.2017 20:48

Pa sta je tu novo? I Zgradoljub Davidovic je trazio i dobio bijelo-hljebasku naknadu kad je prestao biti gradonacelnik pa eno ga sjedi u skupstini i opet uzima i pare i penziju i jare...od ranijih poslica...

ODGOVORITE
Name

Prijedor

31.08.2017 09:27

Jelaca i Pasalic se nazobale bijelog kruva u Prijedoru, kobajagi ostale nezaposlene poslije mandata u skupstini pa se vratile medecini. Sramota!

ODGOVORITE