Немања Антонов: Кад Партизан зове...!

Члан златне генерације "орлића", светских првака са Новог Зеланда, Немања Антонов, од данас је фудбалер Партизана. Илиев: "Долази нападач, тројица су кандидати".  Антонов: Још да дође мој пријатељ Здјелар. . . ! Немања Антонов, нови фудбалер Партизана, на представљању у Хумској рекао је да се нада да ће бити од велике помоћи екипи у одбрани трофеја.

Фудбал 30.08.2017 | 21:15
Немања Антонов: Кад Партизан зове...!
Партизан је данас представио ОСМОГ новог играча у овом прелазном року, још једног одбрамбеног фудбалера, после двојице штопера - Немање Р. Милетића и Милана Митровића.

Немања Антонов, 22-годишњи Панчевац, члан оне златне генерације "Новозеланђана", играће у Партизану као позајмљени играч из Грасхоперса, а српски шампион ће после годину дана имати право да откупи његов уговор (незванично: 400.000 евра).

"Он је једна од карика која нам је недостајала и његовим довеђењем смо 'затворили' дефазивну линију. Желим му много успеха, екипно и личног. На њему је да покаже, и убеђен сам да хоће, да је велико појачање", рекао је спортски директор Ивица Илиев.

"После 10-ак дана преговора, презадовољан сам доласком у Партизан. Знам шта се очекује од мене, знам где сам дошао. Даћу све од себе да оправдам очекивања. Чим сам добио информацију да је Партизан заинтересован за мене, желео сам да дођем, без обзира на то да ли буде играо Лигу Европе. Партизан је велики клуб, бранилац 'дупле круне и желим да освајам трофеје са Партизаном", рекао је Антонов на представљању у новом клубу у којем ће носити дрес са бројем 33.

Упитан кога би из "златне генерације" желео да види у Партизану и да поново буду саиграчи, Антонов је без чекања одговорио:

"Чуо сам да постоји могућност да дође Саша Зјделар, мој пријатељ, и радовао бих се томе".

Чим је Антоново то рекао, новинари су запитали Илиева: "Па, колике су шансе да Здјелар дође?".

Илиев се насмејао, па одговорио: "Он је већ био опција за Партизан а и даље је. Колико је то реално зависи од неколико ситуација... За сада је неки не велики проценат да он може да нам се прикључи. Али, већ почињемо да се шалимо да је овде све могуће, тако да је све отворено до последњег минута прелазног рока".

Антонов ће појачати конкуренцију на позицији левог бека, на којој су сада Немања Г. Милетић и Мохамед ел Монир. Антонов је својевремено играо за ОФК Београд, а после титуле светског првака на Новом Зеланду отишао је у швајцарски Грасхоперс, у којем је забалежио 50 наступа.

С обзиром на то да је играо у Швајцарској може да помогне стручном штабу у анализи екипе Јанг бојса, противника у групи Лиге Европе.

"Добра екипа која се не сме потценити. Имамо шансе, наравно. Екипа је 'домаћинска', игра на вештачкој подлози и ту је мала предност", рекао је Антонов о једном од противника црно-белих у групној фази Лиге Европе.

Илиев је рекао и да прелазни рок за Партизан није завршен:

"Радимо на довођењу нападача. Имамо три играча на листи. Сва тројица, више-мање, нереално је да се десе, али и то је оно чему стремимо - да решавамо такве ствари и те нереалне приче претварамо у реалне. Улажемо максималне напоре, није све до нас, сви имају клубове, одређену тржишну вредност и ако успемо да нађемо заједнички језик, један од те тројице играча ће нас појачати".

О Лазару Марковићу...

МОНДО сазнаје да јесте било контаката Партизана и бившег нападача црно-белих, који је сада члан Ливерпула, али да "Маркец" тренутно није заинтересован за повратак у српски фудбал... Али, никад се не зна...

ПРЕЛАЗНИ РОК ПАРТИЗАНА (лето 2017.):

ДОШЛИ: везиста Данило Пантић, штопер Немања Р. Милетић, везиста Сејдуба Сума, нападачТеофилус Соломон, голман Владимир Стојковић, везиста Зоран Тошић, штопер Милан Митровић и бек Немања Антонов.

ОТИШЛИ: Никола Миленковић (5,1 милион евра - Фиорентина), Леонардо (4 милиона евра - Ал Ахли), Немања Михајловић (1,7 милион евра - Херенвен), Урош Ђурђевић (2,5 милиона евра + 15% од наредне продаје)

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар