Nemanja Antonov: Kad Partizan zove...!

Član zlatne generacije "orlića", svetskih prvaka sa Novog Zelanda, Nemanja Antonov, od danas je fudbaler Partizana. Iliev: "Dolazi napadač, trojica su kandidati".  Antonov: Još da dođe moj prijatelj Zdjelar. . . ! Nemanja Antonov, novi fudbaler Partizana, na predstavljanju u Humskoj rekao je da se nada da će biti od velike pomoći ekipi u odbrani trofeja.

Fudbal 30.08.2017 | 21:15
Nemanja Antonov: Kad Partizan zove...!
Partizan je danas predstavio OSMOG novog igrača u ovom prelaznom roku, još jednog odbrambenog fudbalera, posle dvojice štopera - Nemanje R. Miletića i Milana Mitrovića.

Nemanja Antonov, 22-godišnji Pančevac, član one zlatne generacije "Novozelanđana", igraće u Partizanu kao pozajmljeni igrač iz Grashopersa, a srpski šampion će posle godinu dana imati pravo da otkupi njegov ugovor (nezvanično: 400.000 evra).

"On je jedna od karika koja nam je nedostajala i njegovim doveđenjem smo 'zatvorili' defazivnu liniju. Želim mu mnogo uspeha, ekipno i ličnog. Na njemu je da pokaže, i ubeđen sam da hoće, da je veliko pojačanje", rekao je sportski direktor Ivica Iliev.

"Posle 10-ak dana pregovora, prezadovoljan sam dolaskom u Partizan. Znam šta se očekuje od mene, znam gde sam došao. Daću sve od sebe da opravdam očekivanja. Čim sam dobio informaciju da je Partizan zainteresovan za mene, želeo sam da dođem, bez obzira na to da li bude igrao Ligu Evrope. Partizan je veliki klub, branilac 'duple krune i želim da osvajam trofeje sa Partizanom", rekao je Antonov na predstavljanju u novom klubu u kojem će nositi dres sa brojem 33.

Upitan koga bi iz "zlatne generacije" želeo da vidi u Partizanu i da ponovo budu saigrači, Antonov je bez čekanja odgovorio:

"Čuo sam da postoji mogućnost da dođe Saša Zjdelar, moj prijatelj, i radovao bih se tome".

Čim je Antonovo to rekao, novinari su zapitali Ilieva: "Pa, kolike su šanse da Zdjelar dođe?".

Iliev se nasmejao, pa odgovorio: "On je već bio opcija za Partizan a i dalje je. Koliko je to realno zavisi od nekoliko situacija... Za sada je neki ne veliki procenat da on može da nam se priključi. Ali, već počinjemo da se šalimo da je ovde sve moguće, tako da je sve otvoreno do poslednjeg minuta prelaznog roka".

Antonov će pojačati konkurenciju na poziciji levog beka, na kojoj su sada Nemanja G. Miletić i Mohamed el Monir. Antonov je svojevremeno igrao za OFK Beograd, a posle titule svetskog prvaka na Novom Zelandu otišao je u švajcarski Grashopers, u kojem je zabaležio 50 nastupa.

S obzirom na to da je igrao u Švajcarskoj može da pomogne stručnom štabu u analizi ekipe Jang bojsa, protivnika u grupi Lige Evrope.

"Dobra ekipa koja se ne sme potceniti. Imamo šanse, naravno. Ekipa je 'domaćinska', igra na veštačkoj podlozi i tu je mala prednost", rekao je Antonov o jednom od protivnika crno-belih u grupnoj fazi Lige Evrope.

Iliev je rekao i da prelazni rok za Partizan nije završen:

"Radimo na dovođenju napadača. Imamo tri igrača na listi. Sva trojica, više-manje, nerealno je da se dese, ali i to je ono čemu stremimo - da rešavamo takve stvari i te nerealne priče pretvaramo u realne. Ulažemo maksimalne napore, nije sve do nas, svi imaju klubove, određenu tržišnu vrednost i ako uspemo da nađemo zajednički jezik, jedan od te trojice igrača će nas pojačati".

O Lazaru Markoviću...

MONDO saznaje da jeste bilo kontakata Partizana i bivšeg napadača crno-belih, koji je sada član Liverpula, ali da "Markec" trenutno nije zainteresovan za povratak u srpski fudbal... Ali, nikad se ne zna...

PRELAZNI ROK PARTIZANA (leto 2017.):

DOŠLI: vezista Danilo Pantić, štoper Nemanja R. Miletić, vezista Sejduba Suma, napadačTeofilus Solomon, golman Vladimir Stojković, vezista Zoran Tošić, štoper Milan Mitrović i bek Nemanja Antonov.

OTIŠLI: Nikola Milenković (5,1 milion evra - Fiorentina), Leonardo (4 miliona evra - Al Ahli), Nemanja Mihajlović (1,7 milion evra - Herenven), Uroš Đurđević (2,5 miliona evra + 15% od naredne prodaje)

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar