Барсин план Б: Гризман прескуп и за Блауграну!

На нишану Дибала и Лемар! Филипе Кутињо све даљи од стадиона Камп Ноу.

Фудбал 30.08.2017 | 22:30
Барсин план Б: Гризман прескуп и за Блауграну!
Филипе Кутињо ће учинити све што је до њега, али Ливерпулов простор за маневар веома је сужен после саопштења у којем су пре неколико недеља навијачима обећали да Бразилац остаје на Енфилду. Барселона се још нада, али себи не сме да дозволи да остане кратких рукава, па се на стадиону Камп Ноу размишља и о другим алтернативама. Каталонски спортски дневници сада врте три имена: Пауло Дибала, Тома Лемар и Антоан Гризман.

Дневник Спорт је међутим већ отписао Гризмана пошто у његовом уговору са Атлетиком постоји и клаузула о обештећењу у висини од 200.000.000 евра што је превише чак и за Барселону, која ће се прилично истрошити и на Усмана Дембелеа. Притом, Атлетико и Барселона имају и џентлменски договор да једни другима не краду играче кад прелазни рок уђе у саму завршницу.

Први циљ је одавно већ Пауло Дибала. Још прошлог лета су га тражили, али је Јувентус одбио Барсин налет ценом од 100.000.000 евра. Сада ни толики новац не би био проблем за Барселону, само је питање да ли би Јуве, знајући да је у Каталонију стигло 220.000.000 од Нејмара, подигао захтев.

Ако Барса ни овога пута не успе пробаће с Лемаром, који се помињао и у Ливерпуловим плановима као потенцијална замена баш за Кутиња. Наводно су Редси нудили 80.000.000 евра и Дивока Оригија на једногодишњу позајмицу, али даље нису хтели да иду пошто им је и даље прва опција да задрже Бразилца. Монако је, иначе, одбио иницијалну понууд од 72.000.000 и још 8.000.000 у премијама.

И Спорт и Мундо Депортиво пишу да су контакти већ успостављени. Појачања тражи и тренер Ернесто Валверде, али и Лионел Меси. После Нејмаровог одласка сигурно је да на Камп Ноу не би желели да нервирају Аргетнинца.

Наравно, све зависи од Кутиња. Ливерпул засад одбија да и преговара, међутим неки угледни енглески новинари тврде да је клуб са Енфилда рекао Бразилцу да ће га пустити да иде, али тек када доведу замену. Са Ливерпулом преговарају посредници Киа Јоробхјан и Ђулијано Бертолучи, као и Барсин представник Андре Кури.

У супротном, растрчаће се Барсини људи по Монаку и Торину. Биће узбудљиво.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар