Barsin plan B: Grizman preskup i za Blaugranu!

Na nišanu Dibala i Lemar! Filipe Kutinjo sve dalji od stadiona Kamp Nou.

Fudbal 30.08.2017 | 22:30
Barsin plan B: Grizman preskup i za Blaugranu!
Filipe Kutinjo će učiniti sve što je do njega, ali Liverpulov prostor za manevar veoma je sužen posle saopštenja u kojem su pre nekoliko nedelja navijačima obećali da Brazilac ostaje na Enfildu. Barselona se još nada, ali sebi ne sme da dozvoli da ostane kratkih rukava, pa se na stadionu Kamp Nou razmišlja i o drugim alternativama. Katalonski sportski dnevnici sada vrte tri imena: Paulo Dibala, Toma Lemar i Antoan Grizman.

Dnevnik Sport je međutim već otpisao Grizmana pošto u njegovom ugovoru sa Atletikom postoji i klauzula o obeštećenju u visini od 200.000.000 evra što je previše čak i za Barselonu, koja će se prilično istrošiti i na Usmana Dembelea. Pritom, Atletiko i Barselona imaju i džentlmenski dogovor da jedni drugima ne kradu igrače kad prelazni rok uđe u samu završnicu.

Prvi cilj je odavno već Paulo Dibala. Još prošlog leta su ga tražili, ali je Juventus odbio Barsin nalet cenom od 100.000.000 evra. Sada ni toliki novac ne bi bio problem za Barselonu, samo je pitanje da li bi Juve, znajući da je u Kataloniju stiglo 220.000.000 od Nejmara, podigao zahtev.

Ako Barsa ni ovoga puta ne uspe probaće s Lemarom, koji se pominjao i u Liverpulovim planovima kao potencijalna zamena baš za Kutinja. Navodno su Redsi nudili 80.000.000 evra i Divoka Origija na jednogodišnju pozajmicu, ali dalje nisu hteli da idu pošto im je i dalje prva opcija da zadrže Brazilca. Monako je, inače, odbio inicijalnu ponuud od 72.000.000 i još 8.000.000 u premijama.

I Sport i Mundo Deportivo pišu da su kontakti već uspostavljeni. Pojačanja traži i trener Ernesto Valverde, ali i Lionel Mesi. Posle Nejmarovog odlaska sigurno je da na Kamp Nou ne bi želeli da nerviraju Argetninca.

Naravno, sve zavisi od Kutinja. Liverpul zasad odbija da i pregovara, međutim neki ugledni engleski novinari tvrde da je klub sa Enfilda rekao Brazilcu da će ga pustiti da ide, ali tek kada dovedu zamenu. Sa Liverpulom pregovaraju posrednici Kia Jorobhjan i Đulijano Bertoluči, kao i Barsin predstavnik Andre Kuri.

U suprotnom, rastrčaće se Barsini ljudi po Monaku i Torinu. Biće uzbudljivo.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar