Шамар за Јувентус, Интер и Милан!

Кнез Кеита! Следи домино ефекат и детонација од 240. 000. 000 евра! Нека се спреме Ливерпул и Барселона!

Фудбал 30.08.2017 | 14:45
Шамар за Јувентус, Интер и Милан!
Две највеће рансфер саге у Италији овог лета су завршене. Прво је Рома потврдила Патрика Шика као ново појачање, а вечерас је и Монако званично објавио трансфер Кеите Балдеа.

Сенегалац рођен у Шпанији је целог лета био тема на фудбалској пијаци. Толико вести, контроверзи и преокрета се дешавало око офанзивца Лација. Био је жеља многих клубова, а на крају га је ангажовао Монако.

Прича око Кеите је почела када је одбио нови уговор у Лацију, а закорачио је у последњу годину уговора. Поред тога што је блистао прошле сезоне у дресу Лацију, ситуација око уговора га је учинила једном од најатрактивнијих мета на фудбалској пијаци.

Јувентус је почео да ради Лацију иза леђа и постигао договор са Кеитом и његовим менаџером Календом. Играч је требало да изврши притисак на Лацио да га пусти за обештећење мање од реалног. Јуве је нудио само 15.000.000 евра. Због тога је побесенио Лацијов редседник Клаудио Лотито и запретио да ће учинити све да Кеита не заврши у Јувентусу који се понео некоректно.

Покушавао је и Милан понудом од 35.000.000 евра, али је Јувентус обећао играчу и његовом менаџеру већи бонус за потпис и због тога су они инситирали на селидби у Торино. Вест Хем је нудио 32.000.000 евра, Наполи је ставио на сто 30.000.000 евра, Интер је нудио близу 30.000.000, желео га је и Тотенхем...

На крају је у причу ушао Монако који је и пре годину покушавао да доведе Кеиту. Кнежеви су експресно завршили посао понудом од 30.000.000 евра плус 5.000.00 евра кроз бонусе. Лацио је прихватио, а убрзо је и Кеита дао потврдан одговор и јутрос је допутовао у Кнежевину на лекарске прегледе. Вечерас је потписао уговор до 2022. године и задужио дрес са бројем 14.

Долазак Кеите врло вероватно значи и почетак домино ефекта на тржишту и пуцање детонација трансфер бомбе. Он је вероватно замена за Тому Лемара који ће у Ливерпул за 80.000.000 евра, а то значи и одлазак Филипеа Кутиња у Барселону за 160.000.00 евра!

Претходних неколико месеци спекулисало се о преласку младог Сенегалца у тимове у Серији А, међутим Монако је искочио са понудом и "Небеско плави" су је прихватили.

Трансфер је вредан 30 милиона евра, с тим што би могао да нарасте за још пет кроз разне бонусе.

"Веома сам срећан што сам дошао у Монако. Када добијете понуду од оваквог клуба одмах је прихватате. Ово је право место за мене, веома сам срећан што сам дошао у овако јаку групу са одличним играчима", рекао је Кеита на промоцији у Монаку. 

Кеита има 22 године и прошао је омладинску школу Барселоне, када се 2011. године придружио Лацију. Поред Кеите, Монако је договорио сарадњу и са Стеваном Јоветићем.

Биће шоу у последња два дана прелазног рока! 

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар