Šamar za Juventus, Inter i Milan!

Knez Keita! Sledi domino efekat i detonacija od 240. 000. 000 evra! Neka se spreme Liverpul i Barselona!

Fudbal 30.08.2017 | 14:45
Šamar za Juventus, Inter i Milan!
Dve najveće ransfer sage u Italiji ovog leta su završene. Prvo je Roma potvrdila Patrika Šika kao novo pojačanje, a večeras je i Monako zvanično objavio transfer Keite Baldea.

Senegalac rođen u Španiji je celog leta bio tema na fudbalskoj pijaci. Toliko vesti, kontroverzi i preokreta se dešavalo oko ofanzivca Lacija. Bio je želja mnogih klubova, a na kraju ga je angažovao Monako.

Priča oko Keite je počela kada je odbio novi ugovor u Laciju, a zakoračio je u poslednju godinu ugovora. Pored toga što je blistao prošle sezone u dresu Laciju, situacija oko ugovora ga je učinila jednom od najatraktivnijih meta na fudbalskoj pijaci.

Juventus je počeo da radi Laciju iza leđa i postigao dogovor sa Keitom i njegovim menadžerom Kalendom. Igrač je trebalo da izvrši pritisak na Lacio da ga pusti za obeštećenje manje od realnog. Juve je nudio samo 15.000.000 evra. Zbog toga je pobesenio Lacijov redsednik Klaudio Lotito i zapretio da će učiniti sve da Keita ne završi u Juventusu koji se poneo nekorektno.

Pokušavao je i Milan ponudom od 35.000.000 evra, ali je Juventus obećao igraču i njegovom menadžeru veći bonus za potpis i zbog toga su oni insitirali na selidbi u Torino. Vest Hem je nudio 32.000.000 evra, Napoli je stavio na sto 30.000.000 evra, Inter je nudio blizu 30.000.000, želeo ga je i Totenhem...

Na kraju je u priču ušao Monako koji je i pre godinu pokušavao da dovede Keitu. Kneževi su ekspresno završili posao ponudom od 30.000.000 evra plus 5.000.00 evra kroz bonuse. Lacio je prihvatio, a ubrzo je i Keita dao potvrdan odgovor i jutros je doputovao u Kneževinu na lekarske preglede. Večeras je potpisao ugovor do 2022. godine i zadužio dres sa brojem 14.

Dolazak Keite vrlo verovatno znači i početak domino efekta na tržištu i pucanje detonacija transfer bombe. On je verovatno zamena za Tomu Lemara koji će u Liverpul za 80.000.000 evra, a to znači i odlazak Filipea Kutinja u Barselonu za 160.000.00 evra!

Prethodnih nekoliko meseci spekulisalo se o prelasku mladog Senegalca u timove u Seriji A, međutim Monako je iskočio sa ponudom i "Nebesko plavi" su je prihvatili.

Transfer je vredan 30 miliona evra, s tim što bi mogao da naraste za još pet kroz razne bonuse.

"Veoma sam srećan što sam došao u Monako. Kada dobijete ponudu od ovakvog kluba odmah je prihvatate. Ovo je pravo mesto za mene, veoma sam srećan što sam došao u ovako jaku grupu sa odličnim igračima", rekao je Keita na promociji u Monaku. 

Keita ima 22 godine i prošao je omladinsku školu Barselone, kada se 2011. godine pridružio Laciju. Pored Keite, Monako je dogovorio saradnju i sa Stevanom Jovetićem.

Biće šou u poslednja dva dana prelaznog roka! 

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar