Вучић до краја године у Загребу

Предсједник Србије Александар Вучић добиће ускоро позив хрватске предсједнице Колинде Грабар-Китаровић да до краја године званично посјети Загреб, пишу данашње "Вечерње новости".

Србија 30.08.2017 | 11:02
Вучић до краја године у Загребу
Тиме би била отворена нова фаза у односима двије државе, а убрзо за њом услиједио би и сусрет премијера Ане Брнабић и Андреја Пленковића, наводи лист, позивајући се на изворе блиске хрватској предсједници.

Вучић и Грабар-Китаровић ће током сусрета у Загребу разговарати о свим темама које оптерећују билатералне односе, од оних из прошлости, попут рјешавања судбине несталих и враћања културног блага, до граничних питања и економске сарадње.

Предсједници Србије и Хрватске ће, прије Загреба, имати прилику за сусрет и на маргинама Опште скупштине УН у Њујорку, а разматра се и могућност да састанци државног врха Хрватске и Србије убудуће буду чешћи, напомињу "Новости".

"Било би изузетно добро када би се предсједници двају држава, али и премијери редовно састајали, бар једном годишње. Сада је тренутак за нови почетак односа и хрватски врх у том смислу и чека долазак Вучића у Загреб", пише лист позивајући се на изјаву једног истакнутног хрватског дипломате.

Очекивања Загреба од билатералног састанка су изузетно велика и посјета се већ најављује као преломна за нормализацију односа и затварање "старе књиге" неспоразума.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар