Vučić do kraja godine u Zagrebu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dobiće uskoro poziv hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da do kraja godine zvanično posjeti Zagreb, pišu današnje "Večernje novosti".

Srbija 30.08.2017 | 11:02
Vučić do kraja godine u Zagrebu
Time bi bila otvorena nova faza u odnosima dvije države, a ubrzo za njom uslijedio bi i susret premijera Ane Brnabić i Andreja Plenkovića, navodi list, pozivajući se na izvore bliske hrvatskoj predsjednici.

Vučić i Grabar-Kitarović će tokom susreta u Zagrebu razgovarati o svim temama koje opterećuju bilateralne odnose, od onih iz prošlosti, poput rješavanja sudbine nestalih i vraćanja kulturnog blaga, do graničnih pitanja i ekonomske saradnje.

Predsjednici Srbije i Hrvatske će, prije Zagreba, imati priliku za susret i na marginama Opšte skupštine UN u Njujorku, a razmatra se i mogućnost da sastanci državnog vrha Hrvatske i Srbije ubuduće budu češći, napominju "Novosti".

"Bilo bi izuzetno dobro kada bi se predsjednici dvaju država, ali i premijeri redovno sastajali, bar jednom godišnje. Sada je trenutak za novi početak odnosa i hrvatski vrh u tom smislu i čeka dolazak Vučića u Zagreb", piše list pozivajući se na izjavu jednog istaknutnog hrvatskog diplomate.

Očekivanja Zagreba od bilateralnog sastanka su izuzetno velika i posjeta se već najavljuje kao prelomna za normalizaciju odnosa i zatvaranje "stare knjige" nesporazuma.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar