Опозиција: Ово је доказ диктатуре

Милорад Додик тражи оставку или пријети смјеном главног републичког ревизора Душка Шњеготе. Разлог је што су ревизори у извјештају показали да Влада није истинито приказала стање дефицита Републике Српске. Опозиција најаву Милорада Додика оцјењује као посљедњи напад на Републику Српску.

Република Српска 29.08.2017 | 21:42
Опозиција: Ово је доказ диктатуре
Ревизорски извјештај који је показао да је Влада у консолидованом извјештају извршења буџета неистинито приказала стање дефицита Републике Српске, дефинитивно не одговара представницима власти. Прво је министар финансија извјештај назвао тендециозним, а сада предсједник Републике најављује смјену главног ревизора Душка Шњеготе.



Главни републички ревизор није желио да изјавом коментарише захтјев за смјену. Поновио је да остаје при ставовима и налазима ревизије која је утврдила да је дефицит на крају прошле године 175 умјесто 45 милиона колико је тврдила Влада.

"Умјесто одговарајуће реакције надлежних с циљем рјешавања проблема на које указују ревизори, у посљедње вријеме имамо реакције у правцу покушаја оспоравања ревизорских налаза, што је погрешно и контрапродуктивно."

Опозиција најаву Милорада Додика оцјењује као напад на Републику Српску и посљедњи доказ да је Српска заробљеник Милорада Додика и његових партнера. Лидер НДП-а предложиће да се посланици опозиције не враћају у Скупштину уколико се истраје на смјени Душка Шњеготе.



''Уколико на дневни ред дође захтјев за смјену главног ревизора РС Душка Шњеготе, опозиција треба да напусти засједање Народне скупштине Републике Српске, те да се у парламент не враћа до избора 2018. године'', поручује лидер НДП-а Драган Чавић.

Слични ставови долазе и из СДС-а и ПДП-а. У СДС-у су позвали Душка Шњеготу да не подлијеже притиску и да настави да ради свој посао, а иступ предсједндика Републике карактеришу као класичан диктаторски.



''Борићемо се да господин Шњегота не буде смијењен у Парламенту. Ако предсједник Српске Милорад Додик одлучи да смијени главног ревизора Републике Српске Душка Шњеготу, спреман сам и да се побијем'', рекао је лидер СДС-а Вукота Говедарица.



''Они контролишу Тужилаштво, полицију, све агенције и институције РС, а још увијек не контролишу Главну службу за ревизију. Очекујем да великим политичким притиском утичемо да господин Шњегота не поднесе оставку и да настави да обавља посао у складу са законом. Очигледно их боли истина'', тврди лидер ПДП-а Бранислав Бореновић.

Главна служба за ревизију 18. августа објавила је консолидовани финансијски извјештај за кориснике буџета који је изразито неповољан, јер показује да је Српска на крају прошле године остварила дефицит у износу од 175 милиона марака.



БН телевизија

Коментари / 43

Оставите коментар
Name

Хм

29.08.2017 19:51

Ово је теско прекорацење овластења, крсење закона односно кривицно дјело.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Савиц

29.08.2017 20:17

Није да браним Додсика него браним право као право . Казес да је захтијев за смјену 'кривицно дјело' ?? По ком тацно закону и који је то тацно цлан тог закона ??. Или је то само твоје мисљење које ти претварас у то да се ради о крсењу закона посто обицном посјетиоцу форума тј. ономе ко не познаје право, када казес да се ради о кривицном дјелу, мислис да твој пост изгледа увјерљивије

Name

Кики

29.08.2017 20:25

Дизу кредите на име фондова а да они то и не знају..... Врх врхова...Фикрет Абдиц бог цекова и мјеница би им позавидио. Да је правна дрзава као сто није, било би директ КПД Зеница.

Name

Ревизор

29.08.2017 20:34

45 ил 145 милиона ..исто је...минус је минус..у нормалним земљама даје се оставке...иде се у затворе..у неким пресједници влада и министри изврсе самоубиство..код нас казу да је то добра влада ил фактицки влада континитета....хихихи..гомила лопова и незналица...фуј...

Name

ре Марко Савић

29.08.2017 21:18

Нисам правник али ево ти читај кривични закон РС, Кривична дјела против службених дужности. Члан 347, став 1 и став 2. ____ (1) Службено или одговорно лице које у намјери да себи или другоме прибави какву неимовинску корист ИЛИ ДА ДРУГОМ НАНЕСЕ КАКВУ ШТЕТУ, искористи свој положај или овлашћење, прекорачи границе свог овлашћења или не изврши службену дужност, казниће се затвором од три мјесеца до три године. (2) АКО ЈЕ ДЈЕЛОМ из става 1. овог Члана нанесена ЗНАТНА ШТЕТА или је доШло до ТЕЖЕ ПОВРЕДЕ права другог, учинилац ће се казнити затвором од шест мјесеци до пет година. _______ Зар није знатна штета нанесена Шњеготи ако га се незаконито смијени без икаквог разлога односно зато што исправно ради свој посао. Зар је захтјев за смјену за тебе нормална ствар кад немаш никаквих аргумената за ту смјену? Што тај који захтјева Шњеготину смјену не напише тај захтјев за смјену и образложи тај захтјев аргументима? Може Шњегота да га тужи и за клевету. јер је то обично клеветање да главни ревизор не ради посао како треба. Дај доказ за то да главни ревизор не ради свој посао како треба. Зар ти као правник сматраш да се људе може тако третирати да их можеш смјењивати кад год ти се ћефне. Погледај и Закон о раду.

Name

ре Марко Савић

29.08.2017 21:29

И члан 354 истог закона. По мом скромном мишљењу, оваквим, усменим захтјевима без образложења, Шњеготи се наноси велика штета.

Name

Хм

29.08.2017 21:36

@Марко Савић. Опозиција тврди да је овакав захтјев за смјену главног ревизора доказ диктатуре. Зар диктатура није кривично дјело против уставног уредјења Републике Српске. Члан закона надји сам.

Name

вага

29.08.2017 21:47

У овом видеу, уз ову вијест БНТВа, Додик је експлицитно за говорницом изјавио да ће Шњегота, ако сам не поднесе оставку, бити смијењен. Значи, неће се ни расправлајти у НСРС, дотичном је судбина већ одредјена. Дакле Додик, Павић и Дјокић смјењују главног ревизора а посланици су ту да притисну дугме које знаћи ЗА односно да покрију то недјело. Правниче Марко Савић, није ли то насилничко понашање и није ли то пријетња? Они то обично раде тако што то тајно поруче, а овај то ради отворено. Зато што сматра да је изнад закона. Сматраш ли и ти да је по уставном уредјењу РС, Милорад Додик изнад сваког закона, и да је његова задња? Ајде правниче, да те чујемо?

Name

Ре Марко Савић

29.08.2017 23:45

хттп://бориславрадовановиц.блогспот.ба/2017/08/покрет-треци-блок-подрзава-дуска.хтмл?спреф=фб&м=1

Name

за марка савића

30.08.2017 06:11

Ти ниси нормалан,

Name

пусти јаче

29.08.2017 19:51

Ма баји се пјева за извјештајем..хехе..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

29.08.2017 19:58

Ја стварно незнам ста је овом Народу.Зар тај исти Народ невиди да овдје зивота висе бити неце и да сваким даном зиве горе и тезе.Има ли ико у овом Ентитету паметан и храбар да овом Рудоњи диктатору стане у крај.Па зар смо се ми борили за Дрзаву којом це владати сверцери,лопови и криминалци који пљацкају овај Народ,а да им нико ниста немозе.За пар година ови простори це остати без Народа јер сви одлазе бјезе од ових кретенцина.Сад бих потписао незнам ста само да овог Рудоњу и његове поданике видим како их хапсе и затварају,ваљда це и тај дан доци,ниција до зоре сјала није па неце ни њихова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Зоки

29.08.2017 20:44

Најбољи доказ кукавичлука нашег народа је што се нико не потпише на коментар који остави на форуму, ти први на примјер, ваљда стојиш иза својих ријечи и спреман си да браниш свој став. Најјачи су ми они који вјечно позивају да неке протесте, 300 коментара а сутрадан на улици једва 50 људи. Срби никад нису били веће кукавице него што су тренутно

Name

За Ре Зоки

29.08.2017 21:12

А и ти се потписа , свака ти част !

Name

ХОС

29.08.2017 23:11

Ви сте сампиони само у митовима.

Name

Раде

30.08.2017 05:41

Ово једино рјешава улица. Овдје нема другог начина јер су све институције поклопљене са овом накарадном влашћу. Чак је поклопио и суд и тужилаштво БиХ, али овде су то урадиле и остале двије странке СДА и ХДЗ, јер је и њихов криминал велики. И људи чега се бојите, потпишите своје име, јер ви то морате, ово је на вама да ослободите овај народ од дијељења и пљачке, јер су ови прије вас морали да узму пушку и бране РС, а на вама је да је лопови не харче.

Name

Дејан

29.08.2017 20:01

Опозицијо сада или никада!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

29.08.2017 20:27

Ја све висе вјерујем у нестанак Српске. Криминал це нас истрјебити.

Name

гр

29.08.2017 20:44

Ма и ја се спремам да идем оодавде, Ангела Меркел да ово сад преузме треба јој 30 година да доведе у ред а ја немам толико времена

Name

Зоки

30.08.2017 05:32

Ја се РЕ потписујем иза свог коментара и иза њега цу увијек стајати,а кукавица никад нисам био,то сам доказао за пет год.рата.Није само протест и неке насилницке радње исказивање незадовољстава према Власти,има и других метода којом цовијек (Народ)мозе да исказе своје незадовољство.

Name

Трн

29.08.2017 20:02

То Баја гази багру....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ој ха

29.08.2017 20:09

Опозицији је требало 10 година да схвати неке ствари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микан

29.08.2017 20:10

Ако се не вратите у скупштину, хоћете ли и даље примати посланицку плату? На своја мјеста багро, сви до једнога. Плацени сте да радите, да се у парламенту борите. И борите се грцевито, зарадите свој хљеб радом, а не страјком

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

29.08.2017 20:27

Ово је комедија. Каква смјена Шњеготе опет вас је насукао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђокић

29.08.2017 20:38

Прије три дана изашао на прес и изјавио да он лично и министарства на чијем је челу био имају одличну сарадњу са ревизором а данас подржава смјену ревизора. Социјалисти са овим ликом су стварно дно, а то мислим и за све људе који тај олош подржавају. Некад је ријеч била Закон!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ороз

29.08.2017 20:50

Главни је за говорницом, иза њега полтрон до полтрона, одани сарадници. Слика сицилијанске мафије. Сад, ако никад измислити Елиота Неса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

29.08.2017 20:57

Госп Додик је изасао данас са цитавим низом мјера од пониставања резолуције о евроатланским интрграцјјама до прогласења неуралности и на крају о смијени госп. Сњеготе главног ревизора Републике Српске. Ни једне ријеци реакције по ниједном питању осим инцијативи за смјену Ревизора поводом које се спомињу и радикалне мјере.Уз дузно постовање госп Сњеготе који је један од ријетких професионалаца ,цијењен и у земљи и у иностранству и институције коју представља Додик другим мјерама које предлазе фактицки уводи земљу у ванредно стање мјења вањскополитицки курс а од опозиције ни ријеци реакције . Не мислите ваљда да це уводење неког другог курса на мала врата проци без реакције како унутар БиХ тако и ЕУ и САДа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

крсто

29.08.2017 21:01

Погледајте реакцију испред новинара и све вам је јасно.Профи лопови овако реагују када им скррсес директно у фацу.Треба му под хитно стати на пут по сваку цијену...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крррррр

29.08.2017 21:11

Браво Миле царе.!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Од срца

29.08.2017 21:16

Предсједник к'о пијан у кафани, кад му донесу рацун на фајронту. Крив му конобар сто је он пропио плату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јок ето није

29.08.2017 21:19

И јесте диктатура кад не смијес бити постен и имати свој став мисљење право на зивот какав у свакој нормалној дрзави има свако ко од свог рада мозе нормално зивјети...јос се и ова господја мисица са оном својом кезецом ироницном фацом цери ко луд на брасно,само ме интересује ста је толико смијесно и види ли се икад на неком снимку и да ли сама себи дјелује глупо..

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

29.08.2017 21:27

ПОСМАТРАЈУЋИ ОВУ СЛИКУ ОД ПРВОГ ДО ЗАДЊЕГ ДА ИХ НЕ ИМЕНУЈЕМ ВЕОМА САМ ЗАБРИНУТА. ЊИХОВЕ ФАЦЕ СУ ЗАМИШЉЕНЕ ДА НЕ КАЖЕМ ИЗОБЛИЧЕНЕ.НЕ ШТО СУ ВЕЛИКО ЗГРИЈЕШИЛИ. НЕ МОГУ САКРИТИ. КО НЕ ЋЕ ДА ВИДИ И НЕ МОРА. СРЕТНО НАРОДЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гаргамел

29.08.2017 21:40

Опозиција је скупина обицних сијаца магле који зиве од народних пара и ради за тудје интересе против Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За гаргамела

30.08.2017 06:12

Е јадан си ти , какве везе има опозиција кад главни ревизор изађе и каже како ова власт ради то јест како уништава републику српску и читава Република српска то види као и ти гаргамелу , само си ти или полтрон и дупеувлакач и кривиш опозицију , какве везе има опозиција у свему овом што је изнио ревизор , ово је доказ да си ти Гаргамел и такви као ти јесте оно сто јесте а то је Гов.а од људи.

Name

Ре гаргамел

30.08.2017 06:55

У праву си гаргамеле!

Name

yугословен

29.08.2017 21:42

ПРЕДСЕДНИК МИЛОРАД ДОДИК ПРАВИ КРАЈ И РУСЕЊЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ПРОДАЈЕ СТАНОВЕ И ИМОВИНУ СПРЕМА СЕ ДА БЈЕЗИ КО ЗНА ГДЈЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Главни Баја

30.08.2017 01:11

Бојкотовацете скупстину? А хоцете ме и зајебати, моја одлука је главна,нема веза да ли сте у скупстини или нисте. Накуповао сам ја довољно папака,тако да ми нисте потребни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бале Баки

30.08.2017 05:34

Дакле господо гласаци из Требињских села која по изјави великог водје сами покусавате да запалите. Јуце су били избори и гласали сте како сте гласали,СНСД вам је захвалан на томе. Данас вец ти за које сте гласали купују хеликоптер за свог а и васег великог највецег. У исто вријеме су одбили да дају сагласност да се за ово мало војске набаве 2 било каква хеликоптера са опремом за гасење позара. Јер гасење позара угрозава његов национални интерес,просто он воли да ви горите и да васа имовина настрада толико да додјете на просјацки стап. Њему на врата нормално. И док данас страхујете за зивоте своје дјеце и за своје куце,не брините се ниста,водја вас воли и мисли на вас. И кад задњи иаправан хеликоптер престане да лети и то мало војника оде знајте да увјек мозе да падне кисе јер водја зна да ви то цекате и зато и палите своје куце и имања. Само да напоменем ако Дусанка.и.Милица гласају за повецање будзета бице то само у висини повецања њихових плата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта висе

30.08.2017 05:47

Шта чекаш Вукота и опозицијо , немојте само причати већ излазите на улицу и заједно са народом који једва чека да га неко изведе на улицу и на протесте до краја , једини начин је тај да се ови отјерају са влати , другачије никада нећете доћи на власт и отјерати ове лопове на челу са Тегелтијом , на изборима они све купујују за пиво и 20 марака , Дакле протести , протести и само протести и до краја , други начин Вукота не постоји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

па тако

30.08.2017 06:09

Па тако је он оспораво и попис, па сад ревизоре, па све чојк оспорава што му не годи, то је типичан случај нарцисоидности, чувајте га се, неће Вам бити лако, или револуција или бижте куд ко може.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАКИ

30.08.2017 06:11

ТРЕБА СМИЈЕНИТИ РЕВИЗОРА. ОН ЈЕ ТУ ПОСТАВЉЕН ДА ПИШЕ КАКО МУ СЕ КАЖЕ А НЕ ДА РАДИ КАКО ТРЕБА. ТАКО ЈЕ И У МУП-А И У СВИМ ВЛАДИНИМ ОРГАНИМА. ВЛАДА ГА И ПЛАЋА. ШТА ТУ НИЈЕ ЈАСНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

30.08.2017 07:01

"ФАКТИЧКИ" биће смјењен, јер је де факто рекао истину,ово за чваку премијерку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВИ ОДГОВОР

30.08.2017 07:15

Прави одговор на БАХАТО понашање Додика, је ПОЗИВ НАРОДУ НА ПРОТЕСТЕ!!! За то СзП нема храбрости, јер се БОЈИ НЕУСПЈЕХА, као и на локалним изборима?! Нису свјесни да су ЛОКАЛНЕ ИЗБОРЕ изгубили, баш због НЕОДЛУЧНОСТИ!!!

ОДГОВОРИТЕ