Opozicija: Ovo je dokaz diktature

Milorad Dodik traži ostavku ili prijeti smjenom glavnog republičkog revizora Duška Šnjegote. Razlog je što su revizori u izvještaju pokazali da Vlada nije istinito prikazala stanje deficita Republike Srpske. Opozicija najavu Milorada Dodika ocjenjuje kao posljednji napad na Republiku Srpsku.

Republika Srpska 29.08.2017 | 21:42
Opozicija: Ovo je dokaz diktature
Revizorski izvještaj koji je pokazao da je Vlada u konsolidovanom izvještaju izvršenja budžeta neistinito prikazala stanje deficita Republike Srpske, definitivno ne odgovara predstavnicima vlasti. Prvo je ministar finansija izvještaj nazvao tendecioznim, a sada predsjednik Republike najavljuje smjenu glavnog revizora Duška Šnjegote.



Glavni republički revizor nije želio da izjavom komentariše zahtjev za smjenu. Ponovio je da ostaje pri stavovima i nalazima revizije koja je utvrdila da je deficit na kraju prošle godine 175 umjesto 45 miliona koliko je tvrdila Vlada.

"Umjesto odgovarajuće reakcije nadležnih s ciljem rješavanja problema na koje ukazuju revizori, u posljednje vrijeme imamo reakcije u pravcu pokušaja osporavanja revizorskih nalaza, što je pogrešno i kontraproduktivno."

Opozicija najavu Milorada Dodika ocjenjuje kao napad na Republiku Srpsku i posljednji dokaz da je Srpska zarobljenik Milorada Dodika i njegovih partnera. Lider NDP-a predložiće da se poslanici opozicije ne vraćaju u Skupštinu ukoliko se istraje na smjeni Duška Šnjegote.



''Ukoliko na dnevni red dođe zahtjev za smjenu glavnog revizora RS Duška Šnjegote, opozicija treba da napusti zasjedanje Narodne skupštine Republike Srpske, te da se u parlament ne vraća do izbora 2018. godine'', poručuje lider NDP-a Dragan Čavić.

Slični stavovi dolaze i iz SDS-a i PDP-a. U SDS-u su pozvali Duška Šnjegotu da ne podliježe pritisku i da nastavi da radi svoj posao, a istup predsjedndika Republike karakterišu kao klasičan diktatorski.



''Borićemo se da gospodin Šnjegota ne bude smijenjen u Parlamentu. Ako predsjednik Srpske Milorad Dodik odluči da smijeni glavnog revizora Republike Srpske Duška Šnjegotu, spreman sam i da se pobijem'', rekao je lider SDS-a Vukota Govedarica.



''Oni kontrolišu Tužilaštvo, policiju, sve agencije i institucije RS, a još uvijek ne kontrolišu Glavnu službu za reviziju. Očekujem da velikim političkim pritiskom utičemo da gospodin Šnjegota ne podnese ostavku i da nastavi da obavlja posao u skladu sa zakonom. Očigledno ih boli istina'', tvrdi lider PDP-a Branislav Borenović.

Glavna služba za reviziju 18. avgusta objavila je konsolidovani finansijski izvještaj za korisnike budžeta koji je izrazito nepovoljan, jer pokazuje da je Srpska na kraju prošle godine ostvarila deficit u iznosu od 175 miliona maraka.



BN televizija

Komentari / 43

Ostavite komentar
Name

Hm

29.08.2017 19:51

Ovo je tesko prekoracenje ovlastenja, krsenje zakona odnosno krivicno djelo.

ODGOVORITE
Name

Marko Savic

29.08.2017 20:17

Nije da branim Dodsika nego branim pravo kao pravo . Kazes da je zahtijev za smjenu 'krivicno djelo' ?? Po kom tacno zakonu i koji je to tacno clan tog zakona ??. Ili je to samo tvoje misljenje koje ti pretvaras u to da se radi o krsenju zakona posto obicnom posjetiocu foruma tj. onome ko ne poznaje pravo, kada kazes da se radi o krivicnom djelu, mislis da tvoj post izgleda uvjerljivije

Name

Kiki

29.08.2017 20:25

Dizu kredite na ime fondova a da oni to i ne znaju..... Vrh vrhova...Fikret Abdic bog cekova i mjenica bi im pozavidio. Da je pravna drzava kao sto nije, bilo bi direkt KPD Zenica.

Name

Revizor

29.08.2017 20:34

45 il 145 miliona ..isto je...minus je minus..u normalnim zemljama daje se ostavke...ide se u zatvore..u nekim presjednici vlada i ministri izvrse samoubistvo..kod nas kazu da je to dobra vlada il fakticki vlada kontiniteta....hihihi..gomila lopova i neznalica...fuj...

Name

re Marko Savić

29.08.2017 21:18

Nisam pravnik ali evo ti čitaj krivični zakon RS, Krivična djela protiv službenih dužnosti. Član 347, stav 1 i stav 2. ____ (1) Službeno ili odgovorno lice koje u namjeri da sebi ili drugome pribavi kakvu neimovinsku korist ILI DA DRUGOM NANESE KAKVU ŠTETU, iskoristi svoj položaj ili ovlašćenje, prekorači granice svog ovlašćenja ili ne izvrši službenu dužnost, kazniće se zatvorom od tri mjeseca do tri godine. (2) AKO JE DJELOM iz stava 1. ovog Člana nanesena ZNATNA ŠTETA ili je doŠlo do TEŽE POVREDE prava drugog, učinilac će se kazniti zatvorom od šest mjeseci do pet godina. _______ Zar nije znatna šteta nanesena Šnjegoti ako ga se nezakonito smijeni bez ikakvog razloga odnosno zato što ispravno radi svoj posao. Zar je zahtjev za smjenu za tebe normalna stvar kad nemaš nikakvih argumenata za tu smjenu? Što taj koji zahtjeva Šnjegotinu smjenu ne napiše taj zahtjev za smjenu i obrazloži taj zahtjev argumentima? Može Šnjegota da ga tuži i za klevetu. jer je to obično klevetanje da glavni revizor ne radi posao kako treba. Daj dokaz za to da glavni revizor ne radi svoj posao kako treba. Zar ti kao pravnik smatraš da se ljude može tako tretirati da ih možeš smjenjivati kad god ti se ćefne. Pogledaj i Zakon o radu.

Name

re Marko Savić

29.08.2017 21:29

I član 354 istog zakona. Po mom skromnom mišljenju, ovakvim, usmenim zahtjevima bez obrazloženja, Šnjegoti se nanosi velika šteta.

Name

Hm

29.08.2017 21:36

@Marko Savić. Opozicija tvrdi da je ovakav zahtjev za smjenu glavnog revizora dokaz diktature. Zar diktatura nije krivično djelo protiv ustavnog uredjenja Republike Srpske. Član zakona nadji sam.

Name

vaga

29.08.2017 21:47

U ovom videu, uz ovu vijest BNTVa, Dodik je eksplicitno za govornicom izjavio da će Šnjegota, ako sam ne podnese ostavku, biti smijenjen. Znači, neće se ni raspravlajti u NSRS, dotičnom je sudbina već odredjena. Dakle Dodik, Pavić i Djokić smjenjuju glavnog revizora a poslanici su tu da pritisnu dugme koje znaći ZA odnosno da pokriju to nedjelo. Pravniče Marko Savić, nije li to nasilničko ponašanje i nije li to prijetnja? Oni to obično rade tako što to tajno poruče, a ovaj to radi otvoreno. Zato što smatra da je iznad zakona. Smatraš li i ti da je po ustavnom uredjenju RS, Milorad Dodik iznad svakog zakona, i da je njegova zadnja? Ajde pravniče, da te čujemo?

Name

Re Marko Savić

29.08.2017 23:45

http://borislavradovanovic.blogspot.ba/2017/08/pokret-treci-blok-podrzava-duska.html?spref=fb&m=1

Name

za marka savića

30.08.2017 06:11

Ti nisi normalan,

Name

pusti jače

29.08.2017 19:51

Ma baji se pjeva za izvještajem..hehe..

ODGOVORITE
Name

Zoki

29.08.2017 19:58

Ja stvarno neznam sta je ovom Narodu.Zar taj isti Narod nevidi da ovdje zivota vise biti nece i da svakim danom zive gore i teze.Ima li iko u ovom Entitetu pametan i hrabar da ovom Rudonji diktatoru stane u kraj.Pa zar smo se mi borili za Drzavu kojom ce vladati sverceri,lopovi i kriminalci koji pljackaju ovaj Narod,a da im niko nista nemoze.Za par godina ovi prostori ce ostati bez Naroda jer svi odlaze bjeze od ovih kretencina.Sad bih potpisao neznam sta samo da ovog Rudonju i njegove podanike vidim kako ih hapse i zatvaraju,valjda ce i taj dan doci,nicija do zore sjala nije pa nece ni njihova.

ODGOVORITE
Name

Re Zoki

29.08.2017 20:44

Najbolji dokaz kukavičluka našeg naroda je što se niko ne potpiše na komentar koji ostavi na forumu, ti prvi na primjer, valjda stojiš iza svojih riječi i spreman si da braniš svoj stav. Najjači su mi oni koji vječno pozivaju da neke proteste, 300 komentara a sutradan na ulici jedva 50 ljudi. Srbi nikad nisu bili veće kukavice nego što su trenutno

Name

Za Re Zoki

29.08.2017 21:12

A i ti se potpisa , svaka ti čast !

Name

HOS

29.08.2017 23:11

Vi ste sampioni samo u mitovima.

Name

Rade

30.08.2017 05:41

Ovo jedino rješava ulica. Ovdje nema drugog načina jer su sve institucije poklopljene sa ovom nakaradnom vlašću. Čak je poklopio i sud i tužilaštvo BiH, ali ovde su to uradile i ostale dvije stranke SDA i HDZ, jer je i njihov kriminal veliki. I ljudi čega se bojite, potpišite svoje ime, jer vi to morate, ovo je na vama da oslobodite ovaj narod od dijeljenja i pljačke, jer su ovi prije vas morali da uzmu pušku i brane RS, a na vama je da je lopovi ne harče.

Name

Dejan

29.08.2017 20:01

Opozicijo sada ili nikada!

ODGOVORITE
Name

Joja

29.08.2017 20:27

Ja sve vise vjerujem u nestanak Srpske. Kriminal ce nas istrjebiti.

Name

gr

29.08.2017 20:44

Ma i ja se spremam da idem oodavde, Angela Merkel da ovo sad preuzme treba joj 30 godina da dovede u red a ja nemam toliko vremena

Name

Zoki

30.08.2017 05:32

Ja se RE potpisujem iza svog komentara i iza njega cu uvijek stajati,a kukavica nikad nisam bio,to sam dokazao za pet god.rata.Nije samo protest i neke nasilnicke radnje iskazivanje nezadovoljstava prema Vlasti,ima i drugih metoda kojom covijek (Narod)moze da iskaze svoje nezadovoljstvo.

Name

Trn

29.08.2017 20:02

To Baja gazi bagru....

ODGOVORITE
Name

Oj ha

29.08.2017 20:09

Opoziciji je trebalo 10 godina da shvati neke stvari.

ODGOVORITE
Name

Mikan

29.08.2017 20:10

Ako se ne vratite u skupštinu, hoćete li i dalje primati poslanicku platu? Na svoja mjesta bagro, svi do jednoga. Placeni ste da radite, da se u parlamentu borite. I borite se grcevito, zaradite svoj hljeb radom, a ne strajkom

ODGOVORITE
Name

Pero

29.08.2017 20:27

Ovo je komedija. Kakva smjena Šnjegote opet vas je nasukao

ODGOVORITE
Name

Ђокић

29.08.2017 20:38

Прије три дана изашао на прес и изјавио да он лично и министарства на чијем је челу био имају одличну сарадњу са ревизором а данас подржава смјену ревизора. Социјалисти са овим ликом су стварно дно, а то мислим и за све људе који тај олош подржавају. Некад је ријеч била Закон!!!

ODGOVORITE
Name

Oroz

29.08.2017 20:50

Glavni je za govornicom, iza njega poltron do poltrona, odani saradnici. Slika sicilijanske mafije. Sad, ako nikad izmisliti Eliota Nesa.

ODGOVORITE
Name

Osvit

29.08.2017 20:57

Gosp Dodik je izasao danas sa citavim nizom mjera od ponistavanja rezolucije o evroatlanskim intrgracjjama do proglasenja neuralnosti i na kraju o smijeni gosp. Snjegote glavnog revizora Republike Srpske. Ni jedne rijeci reakcije po nijednom pitanju osim incijativi za smjenu Revizora povodom koje se spominju i radikalne mjere.Uz duzno postovanje gosp Snjegote koji je jedan od rijetkih profesionalaca ,cijenjen i u zemlji i u inostranstvu i institucije koju predstavlja Dodik drugim mjerama koje predlaze fakticki uvodi zemlju u vanredno stanje mjenja vanjskopoliticki kurs a od opozicije ni rijeci reakcije . Ne mislite valjda da ce uvodenje nekog drugog kursa na mala vrata proci bez reakcije kako unutar BiH tako i EU i SADa.

ODGOVORITE
Name

krsto

29.08.2017 21:01

Pogledajte reakciju ispred novinara i sve vam je jasno.Profi lopovi ovako reaguju kada im skrrses direktno u facu.Treba mu pod hitno stati na put po svaku cijenu...

ODGOVORITE
Name

Krrrrrr

29.08.2017 21:11

Bravo Mile care.!!

ODGOVORITE
Name

Od srca

29.08.2017 21:16

Predsjednik k'o pijan u kafani, kad mu donesu racun na fajrontu. Kriv mu konobar sto je on propio platu.

ODGOVORITE
Name

Jok eto nije

29.08.2017 21:19

I jeste diktatura kad ne smijes biti posten i imati svoj stav misljenje pravo na zivot kakav u svakoj normalnoj drzavi ima svako ko od svog rada moze normalno zivjeti...jos se i ova gospodja misica sa onom svojom kezecom ironicnom facom ceri ko lud na brasno,samo me interesuje sta je toliko smijesno i vidi li se ikad na nekom snimku i da li sama sebi djeluje glupo..

ODGOVORITE
Name

BOBA

29.08.2017 21:27

POSMATRAJUĆI OVU SLIKU OD PRVOG DO ZADNJEG DA IH NE IMENUJEM VEOMA SAM ZABRINUTA. NJIHOVE FACE SU ZAMIŠLJENE DA NE KAŽEM IZOBLIČENE.NE ŠTO SU VELIKO ZGRIJEŠILI. NE MOGU SAKRITI. KO NE ĆE DA VIDI I NE MORA. SRETNO NARODE.

ODGOVORITE
Name

gargamel

29.08.2017 21:40

Opozicija je skupina obicnih sijaca magle koji zive od narodnih para i radi za tudje interese protiv Republike Srpske.

ODGOVORITE
Name

Za gargamela

30.08.2017 06:12

E jadan si ti , kakve veze ima opozicija kad glavni revizor izađe i kaže kako ova vlast radi to jest kako uništava republiku srpsku i čitava Republika srpska to vidi kao i ti gargamelu , samo si ti ili poltron i dupeuvlakač i kriviš opoziciju , kakve veze ima opozicija u svemu ovom što je iznio revizor , ovo je dokaz da si ti Gargamel i takvi kao ti jeste ono sto jeste a to je Gov.a od ljudi.

Name

Re gargamel

30.08.2017 06:55

U pravu si gargamele!

Name

yugosloven

29.08.2017 21:42

PREDSEDNIK MILORAD DODIK PRAVI KRAJ I RUSENJE REPUBLIKE SRPSKE PRODAJE STANOVE I IMOVINU SPREMA SE DA BJEZI KO ZNA GDJE

ODGOVORITE
Name

Glavni Baja

30.08.2017 01:11

Bojkotovacete skupstinu? A hocete me i zajebati, moja odluka je glavna,nema veza da li ste u skupstini ili niste. Nakupovao sam ja dovoljno papaka,tako da mi niste potrebni.

ODGOVORITE
Name

Bale Baki

30.08.2017 05:34

Dakle gospodo glasaci iz Trebinjskih sela koja po izjavi velikog vodje sami pokusavate da zapalite. Juce su bili izbori i glasali ste kako ste glasali,SNSD vam je zahvalan na tome. Danas vec ti za koje ste glasali kupuju helikopter za svog a i vaseg velikog najveceg. U isto vrijeme su odbili da daju saglasnost da se za ovo malo vojske nabave 2 bilo kakva helikoptera sa opremom za gasenje pozara. Jer gasenje pozara ugrozava njegov nacionalni interes,prosto on voli da vi gorite i da vasa imovina nastrada toliko da dodjete na prosjacki stap. Njemu na vrata normalno. I dok danas strahujete za zivote svoje djece i za svoje kuce,ne brinite se nista,vodja vas voli i misli na vas. I kad zadnji iapravan helikopter prestane da leti i to malo vojnika ode znajte da uvjek moze da padne kise jer vodja zna da vi to cekate i zato i palite svoje kuce i imanja. Samo da napomenem ako Dusanka.i.Milica glasaju za povecanje budzeta bice to samo u visini povecanja njihovih plata.

ODGOVORITE
Name

Šta vise

30.08.2017 05:47

Šta čekaš Vukota i opozicijo , nemojte samo pričati već izlazite na ulicu i zajedno sa narodom koji jedva čeka da ga neko izvede na ulicu i na proteste do kraja , jedini način je taj da se ovi otjeraju sa vlati , drugačije nikada nećete doći na vlast i otjerati ove lopove na čelu sa Tegeltijom , na izborima oni sve kupujuju za pivo i 20 maraka , Dakle protesti , protesti i samo protesti i do kraja , drugi način Vukota ne postoji.

ODGOVORITE
Name

pa tako

30.08.2017 06:09

Pa tako je on osporavo i popis, pa sad revizore, pa sve čojk osporava što mu ne godi, to je tipičan slučaj narcisoidnosti, čuvajte ga se, neće Vam biti lako, ili revolucija ili bižte kud ko može.

ODGOVORITE
Name

LAKI

30.08.2017 06:11

TREBA SMIJENITI REVIZORA. ON JE TU POSTAVLJEN DA PIŠE KAKO MU SE KAŽE A NE DA RADI KAKO TREBA. TAKO JE I U MUP-A I U SVIM VLADINIM ORGANIMA. VLADA GA I PLAĆA. ŠTA TU NIJE JASNO.

ODGOVORITE
Name

055

30.08.2017 07:01

"FAKTIČKI" biće smjenjen, jer je de fakto rekao istinu,ovo za čvaku premijerku.

ODGOVORITE
Name

PRAVI ODGOVOR

30.08.2017 07:15

Pravi odgovor na BAHATO ponašanje Dodika, je POZIV NARODU NA PROTESTE!!! Za to SzP nema hrabrosti, jer se BOJI NEUSPJEHA, kao i na lokalnim izborima?! Nisu svjesni da su LOKALNE IZBORE izgubili, baš zbog NEODLUČNOSTI!!!

ODGOVORITE