Мачван: Вјерујем да ће млади ''надокнадити'' Теа!

Крилни центар Србије Милан Мачван нада се да ће млади играчи искористити шансу и надокнадити изостанак Милоша Теодосића.

Кошарка 30.08.2017 | 12:45
Мачван: Вјерујем да ће млади ''надокнадити'' Теа!
Повреде су десетковале тим Александра Ђорђевића уочи Евробаскета, осим Теодосића неће моћи да игра ни Мирослав Радуљица, док су неизвесни наступи Немање Недовића и Николе Калинића.

"Јесу нас повреде омеле, јесмо изгубили због тога неколико кључних играча. Нисмо имали ни много времена за размишљање о томе, ти играчи сигурно недостају јер су били лидери, али одиграли смо велики број утакмица у том периоду и фоцус нам је био на припреми. Мислим да смо играли доста добро и да идемо спремни на првенство", рекао је Мачван за Б92.нет.

Србија је на претходном Евробаскету била четврта, иако је током турнира савладала актуелног шампиона Шпанију, док је у међувремену освијила две сребрне медаље на Светском првенство и Олимпијским играма.

"Ударна снага као и сваке године биће тимска игра, то је нешто што краси ову генерацију откад се окупила. Можда ће се за разлику од претходних година играти агресивније и боље у одбрани, те неке нападачке недостатке који су настали губитком Теодосића, Радуљице и осталих треба да се надоместе на други начин и мислим да ће то бити наш заштитни знак. Тимска игра и одбрана", каже Мачван.

Иако селектор Ђорђевић у Истанбулу неће моћи да рачуна на неколико великих звезда, најболнији ударац је изостанак капитена Теодосића.

"Велики је губитак јер је Тео ту од 2007. кад је ушао у репрезентацију код Моке (Славнића), био је заштитни знак, увек се одазивао на позиве, био вођа, освојио три сребрне медаље. С друге стране, то је велика шанса за млађе, талентоване играче да покажу шта знају, колико могу. Указала им се велика шанса да играју велико такмичење, надам се да ће је искористити и да се тај недостатак неће видети толико", каже крилни центар Бајерна

Србија ће на ЕП играти у групи са домаћином Турском, Русијом, Летонијом, Великом Британијом и Белгијом.

"Нема екстра екипа као што су Шпанија, Литванија, Француска... али је група генерално квалитетна. Гледајући саставе, Руси су квалитетни, Турци играју код куће, они су аутоматски бољи него било које друго такмичење кад играју ван Турске. Летонија има веома квалитетну екипу, 5-6 екстра добрих играча. Ни Белгија није наиван противник, добили су Италију током припрема 20 разлике, веома су незгодна екипа. Морамо свакој утакмици морамо приступити максимално, не смемо да потценимо никога, сви данас могу да победе, то смо видели против Грузије током припрема. Та утакмица ће послужити као добра школа свима", истиче Мачван.

У нокаут фази група Д у којој је Србија укршта се са Групом Ц из Клужа у којој осим домаћина Румуније играју још Чешка, Шпанија, Црна Гора, Румунија и Мађарска.

"Не размишљам о другој фази, има пет утакмица, идемо меч по меч. То је за навијаче да размишљају о томе, ми не можемо да приуштимо себи тај луксуз да мислимо о томе. Ове екипе што нису оскрнављене отказима и повредама се свакако највише истичу, мислим да су Шпанци и Литванци једине екипе које су у максималним саставима да су се сви одазвали. По мом мишљењу су тренутно најкомплетније екипе на Евробаскету", закључио је Мачван.

Србија на Евробаскет путује у среду, а први меч игра у петак са Летонијом од 16 часова.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар