Милосављевић: Није лако, али циљ је исти!

Бек Србије Драган Милосављевић каже за Б92. нет да је циљ тима на Европском првенсту исти као и на почетку припрема – злато.

Кошарка 30.08.2017 | 10:15
Милосављевић: Није лако, али циљ је исти!
Србија је после финала Мундобаскета 2014. и Олимпијских игара 2016. један од главних фаворита за титулу на Евробаскету.

"Мислим да смо доста добро одрадили ове припреме, радили смо јако, сви играчи су дали свој максимум. Нажалост, било је доста повреда и отказа носиоца игре и сигурно да није лако у овом тренутку", каже Милосављевић за Б92.нет.

Припремни период су обележиле повреде, пре свега отказ капитена Милоша Теодосића, али је тим Александра Ђорђевића играо одлично у тест мечевима.

"Показали смо квалитет у припремним мечевима, одиграли смо их много. Изгубили смо само један, одиграли смо у грчу, али стигао нас је и умор у Грчкој. Али нормално је да дође до тога кад се игра толико у кратком временском периоду", додаје бек Србије.

Селектор Ђорђевић још није саопштио 12 имена која иду у Истанбул.

"Још не знам како ће изгледати екипа али свих 14 заслужују да буду у тиму, имају велики квалитет. Циљ остаје исти као и пред припреме", додаје нови играч Уникахе.

Србију је под вођством Ђорђевића протеклих година пре свега красила сјајна тимска игра.

"Наша снага је оно што Сале највише тражи од нас, да се лопта креће, да гинемо у одбрани, да свих пет играча који су на терену буду максимално агресивни и пожртвовани. Имамо квалитет у нападу, ако лопта буде ишла како је ишла до сада сваки играч ће да се отвори, да нађе своју улогу", сматра Милосављевић.

Србија ће у Истанбулу играти у групи са домаћином Турском, Русијом, Белгијом, Великом Британијом и Летонијом.

"Што се каже данас сви играју кошарку и ти неки аутсајдери могу да буду врло незгодни. Нико није лак, већ прва утакмица против Летонаца ће бити изузетно тешка. Имају сјајан тим, не знам да ли ће играти Порзингис али су и без њега одлична екипа. Турци на домаћем терену, пуна хала, па Руси, Британци. Тешка је група, посебно што се игра дан за даном, мораш сваког дана бито максимално концентрисан и спреман", каже Милосављевић.

Поред Србије међу фаворитима за медаље су Шпанија, Литванија, Хрватска...

"Многе селекције су ослабљене, чак и без неких звезда, Шпанци су у најјачем саставу, Французи исто и Литванци, али увек и неки аутсајдер може да направи изненађење", закључио је Милосављевић.

"Орлови" борбу за европски трон почињу у петак против Летоније.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар