Milosavljević: Nije lako, ali cilj je isti!

Bek Srbije Dragan Milosavljević kaže za B92. net da je cilj tima na Evropskom prvenstu isti kao i na početku priprema – zlato.

Košarka 30.08.2017 | 10:15
Milosavljević: Nije lako, ali cilj je isti!
Srbija je posle finala Mundobasketa 2014. i Olimpijskih igara 2016. jedan od glavnih favorita za titulu na Evrobasketu.

"Mislim da smo dosta dobro odradili ove pripreme, radili smo jako, svi igrači su dali svoj maksimum. Nažalost, bilo je dosta povreda i otkaza nosioca igre i sigurno da nije lako u ovom trenutku", kaže Milosavljević za B92.net.

Pripremni period su obeležile povrede, pre svega otkaz kapitena Miloša Teodosića, ali je tim Aleksandra Đorđevića igrao odlično u test mečevima.

"Pokazali smo kvalitet u pripremnim mečevima, odigrali smo ih mnogo. Izgubili smo samo jedan, odigrali smo u grču, ali stigao nas je i umor u Grčkoj. Ali normalno je da dođe do toga kad se igra toliko u kratkom vremenskom periodu", dodaje bek Srbije.

Selektor Đorđević još nije saopštio 12 imena koja idu u Istanbul.

"Još ne znam kako će izgledati ekipa ali svih 14 zaslužuju da budu u timu, imaju veliki kvalitet. Cilj ostaje isti kao i pred pripreme", dodaje novi igrač Unikahe.

Srbiju je pod vođstvom Đorđevića proteklih godina pre svega krasila sjajna timska igra.

"Naša snaga je ono što Sale najviše traži od nas, da se lopta kreće, da ginemo u odbrani, da svih pet igrača koji su na terenu budu maksimalno agresivni i požrtvovani. Imamo kvalitet u napadu, ako lopta bude išla kako je išla do sada svaki igrač će da se otvori, da nađe svoju ulogu", smatra Milosavljević.

Srbija će u Istanbulu igrati u grupi sa domaćinom Turskom, Rusijom, Belgijom, Velikom Britanijom i Letonijom.

"Što se kaže danas svi igraju košarku i ti neki autsajderi mogu da budu vrlo nezgodni. Niko nije lak, već prva utakmica protiv Letonaca će biti izuzetno teška. Imaju sjajan tim, ne znam da li će igrati Porzingis ali su i bez njega odlična ekipa. Turci na domaćem terenu, puna hala, pa Rusi, Britanci. Teška je grupa, posebno što se igra dan za danom, moraš svakog dana bito maksimalno koncentrisan i spreman", kaže Milosavljević.

Pored Srbije među favoritima za medalje su Španija, Litvanija, Hrvatska...

"Mnoge selekcije su oslabljene, čak i bez nekih zvezda, Španci su u najjačem sastavu, Francuzi isto i Litvanci, ali uvek i neki autsajder može da napravi iznenađenje", zaključio je Milosavljević.

"Orlovi" borbu za evropski tron počinju u petak protiv Letonije.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar