Евертон купује од Хајдука брата Бланке Влашић!

Перспективни нападач сели се из Сплита у Ливерпул за 10 милиона евра.

Фудбал 30.08.2017 | 16:00
Евертон купује од Хајдука брата Бланке Влашић!
Значајан новац стиже на Пољуд у рекордном трансферу.

Сплитски Хајдук обара своју досадашњу "горњу границу" у продаји младог Николе Влашиће, офанзивца рођеног у октобру 1997. године.

Ђак Хајдука, који је за први тим већ одиграо 119 утакмица (12 голова, 20 асистенција), прелази у Евертон, за 10 милиона евра!

Интересантно је да су се управо та два клуба недавно срела у баражу за Лигу Европе, у којем је екипа Роналда Кумана изборила европску јесен спектакуларним голом Гилфија Сигурдсона у Далмацији.

Евертон је овог љета потрошио више од 150 милиона фунти на куповину голмана Џордана Пикфорда (Сандерленд), дефанзивца Мајкла Кина (Барнли), Сигурдсона (Свонси), Давија Класена (Ајакс), Сандра Рамиреза (Малага)... Послије тих трансфера, холандски стручњак процијенио је да му је потребан још један нападач и то ће по свему судећи постати управо млађи брат чувене атлетичарке Бланке Влашић.

Колико ће Хајдук зарадити овим трансфером? У овом тренутку нема званичне потврде, с обзиром на то да није саопштен однос процената у актуелном Влашићевом уговору са клубом. У претходном, његовом првом уговору, фудбалеров отац Јошко Влашић договорио је као заступник свог сина да Хајдуку у случају продаје припада фиксних три милиона евра, а да би преостали износ био подијељен по пола.

Кад овај трансфер буде озваничен, Хајдук ће дефинитивно оборити свој рекорд у продаји, који је до овог лета "држао" прелазак Николе Калинића у Блекбурн за седам милиона евра у љето 2009. године. Друго мјесто заузима трансфер Сенијада Ибричића у Локомотиву Москва годину касније (пет милиона евра), а треће одлазак Ника Крањчара у Портсмут 2006. године за 4,5 милиона евра.

Влашић је у Хајдуку играо на више позиција - као офанзивни везни, десно крило и нападач.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар