Everton kupuje od Hajduka brata Blanke Vlašić!

Perspektivni napadač seli se iz Splita u Liverpul za 10 miliona evra.

Fudbal 30.08.2017 | 16:00
Everton kupuje od Hajduka brata Blanke Vlašić!
Značajan novac stiže na Poljud u rekordnom transferu.

Splitski Hajduk obara svoju dosadašnju "gornju granicu" u prodaji mladog Nikole Vlašiće, ofanzivca rođenog u oktobru 1997. godine.

Đak Hajduka, koji je za prvi tim već odigrao 119 utakmica (12 golova, 20 asistencija), prelazi u Everton, za 10 miliona evra!

Interesantno je da su se upravo ta dva kluba nedavno srela u baražu za Ligu Evrope, u kojem je ekipa Ronalda Kumana izborila evropsku jesen spektakularnim golom Gilfija Sigurdsona u Dalmaciji.

Everton je ovog ljeta potrošio više od 150 miliona funti na kupovinu golmana Džordana Pikforda (Sanderlend), defanzivca Majkla Kina (Barnli), Sigurdsona (Svonsi), Davija Klasena (Ajaks), Sandra Ramireza (Malaga)... Poslije tih transfera, holandski stručnjak procijenio je da mu je potreban još jedan napadač i to će po svemu sudeći postati upravo mlađi brat čuvene atletičarke Blanke Vlašić.

Koliko će Hajduk zaraditi ovim transferom? U ovom trenutku nema zvanične potvrde, s obzirom na to da nije saopšten odnos procenata u aktuelnom Vlašićevom ugovoru sa klubom. U prethodnom, njegovom prvom ugovoru, fudbalerov otac Joško Vlašić dogovorio je kao zastupnik svog sina da Hajduku u slučaju prodaje pripada fiksnih tri miliona evra, a da bi preostali iznos bio podijeljen po pola.

Kad ovaj transfer bude ozvaničen, Hajduk će definitivno oboriti svoj rekord u prodaji, koji je do ovog leta "držao" prelazak Nikole Kalinića u Blekburn za sedam miliona evra u ljeto 2009. godine. Drugo mjesto zauzima transfer Senijada Ibričića u Lokomotivu Moskva godinu kasnije (pet miliona evra), a treće odlazak Nika Kranjčara u Portsmut 2006. godine za 4,5 miliona evra.

Vlašić je u Hajduku igrao na više pozicija - kao ofanzivni vezni, desno krilo i napadač.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar