Ђурђевић у Олимпијакосу за 2,5 милиона евра!

Сага готова – Ђурђевић у Олимпијакосу! Фудбалски клуб Партизан продао је Уроша Ђурђевића Олимпијакосу за 2,5 милиона евра.  Урош Ђурђевић више није играч Партизана. Партизан и Олимпијакос су се договорили и нападач се сели у Атину. Црно-бели хтели још мало пара, али. . .

Фудбал 29.08.2017 | 15:30
Ђурђевић у Олимпијакосу за 2,5 милиона евра!
Доскорашњи нападач црно-белих после Видеотона најавио је да би 'вечити дерби' могао да му буде последња утакмица за клуб из Хумске.

Тако је и било, пошто ће 23-годишњи нападач потписати четворогодишњи уговор са Олимпијакосом, а Партизану ће припасти 20 одсто од следеће продаје.

Ђурђевић је био убитачан у дресу Партизана у прошлој сезони и на почетку ове, пошто је на укупно 45 утакмица постигао чак 35 голова.

Црно-бели тако остају и без другог најбољег играча у сезони, пошто је раније клуб напустио и Бразилац Леонардо, који је прешао у Ал-Ахли за четири милиона евра.

Као потенцијална замена за Ђурђевића наводи се српски центарфор и играч Браге, Никола Стоијлковић.

Урош Ђурђевић се опростио од Југа и навијача Партизана после "вечитог дербија" минулог викенда. Навијачи су му скандирали име, он им је отпоздрављао показујући руком ка срцу.

Било је питање дана када ће његов трансфер у Олимпијакос бити реализован. А то се догодило управо данас. 

У Партизану нам је потврђено да ће за Ђурђевића добити 2,5 милиона евра као и 15% од његове наредне продаје.

"Нисмо баш задовољни, тражили смо 3, али добро је и овако", речено нам ја са високог места у београдском клубу.

Одмах после двомеча Партизана и Олимпијакоса у квалификацијама за Лигу шампиона почеле су приче о томе да ће се Ђурђевић преселити у Атину. На његовом доласку инсистирао је тренер грчке екипе Бесник Хаши.

После годину дана у Партизану у којем је својим головима и играма умногоме допринео освајању "дупле круне" минуле сезоне, али и пласману црно-белих у групну фазу Лиге Европе, Ђурђевић ће се поново опробати у иностраном фудбалу.

Партизан је тако овог лета остао без двојца који је возио "Парни ваљак" до титуле првака државе. Пре Ђурђевића отишао је креатор Леонардо (Ал Ахли), а сада је отишао и "Ђука". Њих двојица су заједно дали 48 голова у првенству.

Партизанова зарада од трансфера (лето 2017)

5,1 - Никола Миленковић (Фиорентина)
4,0 - Леонардо (Ал Ахли)
2,5 - Ђурђевић (Олимпијакос)
1,7 - Немања Михајловић (Херенвен)
1,5 - Душан Влаховић (Фиорентина)

УКУПАН ПРИХОД - 14,8 милиона евра

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар