Đurđević u Olimpijakosu za 2,5 miliona evra!

Saga gotova – Đurđević u Olimpijakosu! Fudbalski klub Partizan prodao je Uroša Đurđevića Olimpijakosu za 2,5 miliona evra.  Uroš Đurđević više nije igrač Partizana. Partizan i Olimpijakos su se dogovorili i napadač se seli u Atinu. Crno-beli hteli još malo para, ali. . .

Fudbal 29.08.2017 | 15:30
Đurđević u Olimpijakosu za 2,5 miliona evra!
Doskorašnji napadač crno-belih posle Videotona najavio je da bi 'večiti derbi' mogao da mu bude poslednja utakmica za klub iz Humske.

Tako je i bilo, pošto će 23-godišnji napadač potpisati četvorogodišnji ugovor sa Olimpijakosom, a Partizanu će pripasti 20 odsto od sledeće prodaje.

Đurđević je bio ubitačan u dresu Partizana u prošloj sezoni i na početku ove, pošto je na ukupno 45 utakmica postigao čak 35 golova.

Crno-beli tako ostaju i bez drugog najboljeg igrača u sezoni, pošto je ranije klub napustio i Brazilac Leonardo, koji je prešao u Al-Ahli za četiri miliona evra.

Kao potencijalna zamena za Đurđevića navodi se srpski centarfor i igrač Brage, Nikola Stoijlković.

Uroš Đurđević se oprostio od Juga i navijača Partizana posle "večitog derbija" minulog vikenda. Navijači su mu skandirali ime, on im je otpozdravljao pokazujući rukom ka srcu.

Bilo je pitanje dana kada će njegov transfer u Olimpijakos biti realizovan. A to se dogodilo upravo danas. 

U Partizanu nam je potvrđeno da će za Đurđevića dobiti 2,5 miliona evra kao i 15% od njegove naredne prodaje.

"Nismo baš zadovoljni, tražili smo 3, ali dobro je i ovako", rečeno nam ja sa visokog mesta u beogradskom klubu.

Odmah posle dvomeča Partizana i Olimpijakosa u kvalifikacijama za Ligu šampiona počele su priče o tome da će se Đurđević preseliti u Atinu. Na njegovom dolasku insistirao je trener grčke ekipe Besnik Haši.

Posle godinu dana u Partizanu u kojem je svojim golovima i igrama umnogome doprineo osvajanju "duple krune" minule sezone, ali i plasmanu crno-belih u grupnu fazu Lige Evrope, Đurđević će se ponovo oprobati u inostranom fudbalu.

Partizan je tako ovog leta ostao bez dvojca koji je vozio "Parni valjak" do titule prvaka države. Pre Đurđevića otišao je kreator Leonardo (Al Ahli), a sada je otišao i "Đuka". Njih dvojica su zajedno dali 48 golova u prvenstvu.

Partizanova zarada od transfera (leto 2017)

5,1 - Nikola Milenković (Fiorentina)
4,0 - Leonardo (Al Ahli)
2,5 - Đurđević (Olimpijakos)
1,7 - Nemanja Mihajlović (Herenven)
1,5 - Dušan Vlahović (Fiorentina)

UKUPAN PRIHOD - 14,8 miliona evra

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar