Тоти уписао тренерску школу!

Легендарни ас има жељу да једног дана седне на клупу.  Тотија "жуља" фотеља! Најбољем фудбалеру у историји Роме чини се да би више пријала удобност клупе, јер жели да постане тренер

Фудбал 30.08.2017 | 14:00
Тоти уписао тренерску школу!
Легенда Роме Франческо Тоти по завршетку играчке каријере сео је у директорску фотељу у свом вољеном клубу, али то не значи да је то једина функција која га занима.

Франческо Тоти, легенда Роме, који сада обавља улогу спортског директора клуба у којем је провео целу каријеру, ипак жели да буде ближу терену након што је прошле сезоне окончао каријеру.

Бивши капитен Роме планира да крене у тренерску школу у Тригорији, преноси "Газета дело Спорт".

То је почетни корак ка знатно већем, који га очекује у италијанском кампу у Коверћану, где би требало да полаже за УЕФА А тренерску лиценцу.

Тоти је чак 25 сезона играо за Рому и поставио је бројне рекорде клуба - играч је са највише одиграних утакмица (786) и датих голова (307), а током каријере освојио је један трофеј Серије А и по два Суперкупа и Купа Италије.

Пре него што је и дефинитивно окончао каријеру, размишљао је да настави да игра у неком другу клубу, разматрао и опцију да одмах крене да учи за тренера, али је за почетак изабрао улогу функционера у Роми.

Како јутрос јавља Газета дело спорт Принц Рима је започео тренерски курс јер има амбиције да једног дана бави и тренерским послом. Тоти ће све потребне дипломе стећи у Тригорији, после чега ће стећи услов да полаже за УЕФА А лиценцу.

Па ако буде веран као што је био као играч јасно вам је који ће клуб водити...  

Извор: моззартспорт/мондо.рс

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар