Toti upisao trenersku školu!

Legendarni as ima želju da jednog dana sedne na klupu.  Totija "žulja" fotelja! Najboljem fudbaleru u istoriji Rome čini se da bi više prijala udobnost klupe, jer želi da postane trener

Fudbal 30.08.2017 | 14:00
Toti upisao trenersku školu!
Legenda Rome Frančesko Toti po završetku igračke karijere seo je u direktorsku fotelju u svom voljenom klubu, ali to ne znači da je to jedina funkcija koja ga zanima.

Frančesko Toti, legenda Rome, koji sada obavlja ulogu sportskog direktora kluba u kojem je proveo celu karijeru, ipak želi da bude bližu terenu nakon što je prošle sezone okončao karijeru.

Bivši kapiten Rome planira da krene u trenersku školu u Trigoriji, prenosi "Gazeta delo Sport".

To je početni korak ka znatno većem, koji ga očekuje u italijanskom kampu u Koverćanu, gde bi trebalo da polaže za UEFA A trenersku licencu.

Toti je čak 25 sezona igrao za Romu i postavio je brojne rekorde kluba - igrač je sa najviše odigranih utakmica (786) i datih golova (307), a tokom karijere osvojio je jedan trofej Serije A i po dva Superkupa i Kupa Italije.

Pre nego što je i definitivno okončao karijeru, razmišljao je da nastavi da igra u nekom drugu klubu, razmatrao i opciju da odmah krene da uči za trenera, ali je za početak izabrao ulogu funkcionera u Romi.

Kako jutros javlja Gazeta delo sport Princ Rima je započeo trenerski kurs jer ima ambicije da jednog dana bavi i trenerskim poslom. Toti će sve potrebne diplome steći u Trigoriji, posle čega će steći uslov da polaže za UEFA A licencu.

Pa ako bude veran kao što je bio kao igrač jasno vam je koji će klub voditi...  

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar