Скариоло: Ви сте нам најтежи противници!

"Свака репрезентација има своје проблеме. Ми ћемо играти без Серхија Љуља, Рудија Фернандеза, Виктора Клавера, Николе Миротића, Сержа Ибаке, Хосеа Калдерона. . . Сматрам да би свако требало да гледа у своју кућу и да се бори са играчима који су ту", поручио селектор Фурије.

Кошарка 30.08.2017 | 15:30
Скариоло: Ви сте нам најтежи противници!
Селектор Шпаније Серђо Скариоло сматра је да је Србија, иако жестоко ослабљена, и даље најтежи противник његовог тима! Искусни стратег је у интервјуу за Информер уочи старта Европског шампионата (31. август - 17. септембар) само у суперлативима говорио у о нашој екипи.

"Због Саше Ђорђевића, који је мој пријатељ, волео бих да се Србија и Шпанија састану у финалу Европског првенства. Међутим, с друге стране сматрам да сте нам ви најтежи противници. И то не само у финалу него у било којој фази такмичења". 

Скариоло је скренуо пажњу на још две екипе...

"Има доста кандидата за медаљу, тешко је издвојити било кога. Ту су земље које имају велику кошаркашку традицију, а дуго нису освајале медаљу као што су Хрватска или Летонија". 

Србија ће на овом првенству наступити без капитена Милоша Теодосића и још неких врло важних играча, попут Јокића или Бјелице...

"Свака репрезентација има своје проблеме. Ми ћемо играти без Серхија Љуља, Рудија Фернандеза, Виктора Клавера, Николе Миротића, Сержа Ибаке, Хосеа Калдерона... Сматрам да би свако требало да гледа у своју кућу и да се бори са играчима који су ту". 

Занимљиво је било чути Скариолово мишљење о томе ко су у овом тренутку најјачи адути Србије.

"Имате много добрих кошаркаша. Богдан Богдановић је стварно одличан, а Никола Калинић је играо на високом нивоу протекле сезоне. Такође, Бобан Марјановић, који досад није играо у репрезентацији, свакако ће бити велико појачање". 

Много играча је одбило да игра за своје репрезентације због НБА лиге, а међу њима је и српски центар Никола Јокић.

"Све зависи од случаја до случаја. Нису ми познати Јокићеви разлози. Ми имамо сличну ситуацију са Николом Миротићем. Нема уговор и има деликатну ситуацију, тако да могу да разумем његове разлоге". 

Имали сте прилику да тренирате Салета Ђорђевића док је био играч, али и да играте против њега када је постао тренер. Можете нам рећи у којој улози се српски селектор боље снашао?

"Ђорђевић је као играч био и остао велика легенда. Такође, може да постигне и велике успехе као тренер. Свакако да има велики таленат, то му сигурно не недостаје", закључио је Скариоло и пожелео брз опоравак Дулету Вујошевићу који се налази у болници. 

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар