Skariolo: Vi ste nam najteži protivnici!

"Svaka reprezentacija ima svoje probleme. Mi ćemo igrati bez Serhija Ljulja, Rudija Fernandeza, Viktora Klavera, Nikole Mirotića, Serža Ibake, Hosea Kalderona. . . Smatram da bi svako trebalo da gleda u svoju kuću i da se bori sa igračima koji su tu", poručio selektor Furije.

Košarka 30.08.2017 | 15:30
Skariolo: Vi ste nam najteži protivnici!
Selektor Španije Serđo Skariolo smatra je da je Srbija, iako žestoko oslabljena, i dalje najteži protivnik njegovog tima! Iskusni strateg je u intervjuu za Informer uoči starta Evropskog šampionata (31. avgust - 17. septembar) samo u superlativima govorio u o našoj ekipi.

"Zbog Saše Đorđevića, koji je moj prijatelj, voleo bih da se Srbija i Španija sastanu u finalu Evropskog prvenstva. Međutim, s druge strane smatram da ste nam vi najteži protivnici. I to ne samo u finalu nego u bilo kojoj fazi takmičenja". 

Skariolo je skrenuo pažnju na još dve ekipe...

"Ima dosta kandidata za medalju, teško je izdvojiti bilo koga. Tu su zemlje koje imaju veliku košarkašku tradiciju, a dugo nisu osvajale medalju kao što su Hrvatska ili Letonija". 

Srbija će na ovom prvenstvu nastupiti bez kapitena Miloša Teodosića i još nekih vrlo važnih igrača, poput Jokića ili Bjelice...

"Svaka reprezentacija ima svoje probleme. Mi ćemo igrati bez Serhija Ljulja, Rudija Fernandeza, Viktora Klavera, Nikole Mirotića, Serža Ibake, Hosea Kalderona... Smatram da bi svako trebalo da gleda u svoju kuću i da se bori sa igračima koji su tu". 

Zanimljivo je bilo čuti Skariolovo mišljenje o tome ko su u ovom trenutku najjači aduti Srbije.

"Imate mnogo dobrih košarkaša. Bogdan Bogdanović je stvarno odličan, a Nikola Kalinić je igrao na visokom nivou protekle sezone. Takođe, Boban Marjanović, koji dosad nije igrao u reprezentaciji, svakako će biti veliko pojačanje". 

Mnogo igrača je odbilo da igra za svoje reprezentacije zbog NBA lige, a među njima je i srpski centar Nikola Jokić.

"Sve zavisi od slučaja do slučaja. Nisu mi poznati Jokićevi razlozi. Mi imamo sličnu situaciju sa Nikolom Mirotićem. Nema ugovor i ima delikatnu situaciju, tako da mogu da razumem njegove razloge". 

Imali ste priliku da trenirate Saleta Đorđevića dok je bio igrač, ali i da igrate protiv njega kada je postao trener. Možete nam reći u kojoj ulozi se srpski selektor bolje snašao?

"Đorđević je kao igrač bio i ostao velika legenda. Takođe, može da postigne i velike uspehe kao trener. Svakako da ima veliki talenat, to mu sigurno ne nedostaje", zaključio je Skariolo i poželeo brz oporavak Duletu Vujoševiću koji se nalazi u bolnici. 

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar