Ивановић и Матић: На побједу, циљ је остати први!

Искусни репрезентативци Србије поручују да екипа мотивисана дочекује наставак квалификација за СП 2018 и да жели да настави победничким путем.

Фудбал 30.08.2017 | 17:45
Ивановић и Матић: На побједу, циљ је остати први!
Фудбалску репрезентацију Србије у наредном периоду очекују две важне битке у трци за пласман на Светско првенство у Русији 2018. године.

"Орлови" ће 2. септембра играти против Молдавије, а три дана касније састаће се са Ирском.

Српски тим, који се окупио у Старој Пазови, уочи тих мечева, свестан је да би те утакмице могле да буду од великог значаја.

Капитен Бранислав Ивановић каже да је ће то бити тежак испит за тим, али верује да имају снагу и да знају како да га реше у своју корист.

"Јесмо фаворити против Молдавије и морамо да прихватимо ту улогу, али и да останемо концентрисани како бисмо освојили три бода. Утакмица са Молдавијом је битна и због самопоуздања пред пут у Ирску. Желимо да останемо на првом месту у групи и пласирамо се на Светско првенство", поручио је Ивановић.

Он је рекао да његов тим мора бити на опрезу.

"Молдавија је у позицији да нема шта да изгуби и сиурно ће играти за себе, растерећено. Морамо бити опрезни, а мотивације нам сигурно неће недостајати јер је сваки бод битан за коначан успех".

Ивановић се нада да ће "орлови" имати и "ветар у леђа" са трибина на мечу који ће бити одигран у Београду у суботу, каои да ће екипа искористити "позитиван талас" после успеха српског фудбала, односно пласмана Партизана и Црвене звезде у Лиги Европе.

"Надам се пуним трибинама и подршци навијача. Драго ми је због Звезде и Партизана, направили су велики успех и желим им да се добро покаћу у Лиги Европе. Еуфорија која влада је сигурно позитивна ствар и надам се да ће се одразити и на нас", поручио је капитен Србије.

И Немања Матић поручује да је екипа мотивисана и спремна да настави добрим путем којим иде у квалификацијама за Мундијал 2018. године. Он истиче да је жеља да Србија у оба меча забележи победе.

"Морамо да победимо Молдавију. Сви знамо који нам је коначан циљ. И против Ирске цемо ићи на победу, али сви знамо да ће тамо бити веома тешко јер је то добра екипа састављена од играча из Премијер лиге. Са њима делимо прво место, не би лош био ни бод, али до краја квалификација ћемо против свакога ићи на победу. Неће та утакмица одлучивати о коначном пласману, има још доста да се игра. Прво иде Молдавија па цемо причати даље", поручио је Матић.

Каже да екипа растерећеније дочекује наставак квалификација.

"Сада је мањи притисак на екипу него на почетку квалификација, јер смо у њих ушли после једног неуспешног циклуса. Зато смо и одиграли 2:2 са Ирском код куће. Сада су нам добри резултати вратили самопоуздање и веру публике у нас", открио је фудбал Манчестер јунајтеда.

Србија меч против Молдавије игра у Београду 2. септембра, а три дана касније састаје се са Ирском у Даблину.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар