Ivanović i Matić: Na pobjedu, cilj je ostati prvi!

Iskusni reprezentativci Srbije poručuju da ekipa motivisana dočekuje nastavak kvalifikacija za SP 2018 i da želi da nastavi pobedničkim putem.

Fudbal 30.08.2017 | 17:45
Ivanović i Matić: Na pobjedu, cilj je ostati prvi!
Fudbalsku reprezentaciju Srbije u narednom periodu očekuju dve važne bitke u trci za plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

"Orlovi" će 2. septembra igrati protiv Moldavije, a tri dana kasnije sastaće se sa Irskom.

Srpski tim, koji se okupio u Staroj Pazovi, uoči tih mečeva, svestan je da bi te utakmice mogle da budu od velikog značaja.

Kapiten Branislav Ivanović kaže da je će to biti težak ispit za tim, ali veruje da imaju snagu i da znaju kako da ga reše u svoju korist.

"Jesmo favoriti protiv Moldavije i moramo da prihvatimo tu ulogu, ali i da ostanemo koncentrisani kako bismo osvojili tri boda. Utakmica sa Moldavijom je bitna i zbog samopouzdanja pred put u Irsku. Želimo da ostanemo na prvom mestu u grupi i plasiramo se na Svetsko prvenstvo", poručio je Ivanović.

On je rekao da njegov tim mora biti na oprezu.

"Moldavija je u poziciji da nema šta da izgubi i siurno će igrati za sebe, rasterećeno. Moramo biti oprezni, a motivacije nam sigurno neće nedostajati jer je svaki bod bitan za konačan uspeh".

Ivanović se nada da će "orlovi" imati i "vetar u leđa" sa tribina na meču koji će biti odigran u Beogradu u subotu, kaoi da će ekipa iskoristiti "pozitivan talas" posle uspeha srpskog fudbala, odnosno plasmana Partizana i Crvene zvezde u Ligi Evrope.

"Nadam se punim tribinama i podršci navijača. Drago mi je zbog Zvezde i Partizana, napravili su veliki uspeh i želim im da se dobro pokaću u Ligi Evrope. Euforija koja vlada je sigurno pozitivna stvar i nadam se da će se odraziti i na nas", poručio je kapiten Srbije.

I Nemanja Matić poručuje da je ekipa motivisana i spremna da nastavi dobrim putem kojim ide u kvalifikacijama za Mundijal 2018. godine. On ističe da je želja da Srbija u oba meča zabeleži pobede.

"Moramo da pobedimo Moldaviju. Svi znamo koji nam je konačan cilj. I protiv Irske cemo ići na pobedu, ali svi znamo da će tamo biti veoma teško jer je to dobra ekipa sastavljena od igrača iz Premijer lige. Sa njima delimo prvo mesto, ne bi loš bio ni bod, ali do kraja kvalifikacija ćemo protiv svakoga ići na pobedu. Neće ta utakmica odlučivati o konačnom plasmanu, ima još dosta da se igra. Prvo ide Moldavija pa cemo pričati dalje", poručio je Matić.

Kaže da ekipa rasterećenije dočekuje nastavak kvalifikacija.

"Sada je manji pritisak na ekipu nego na početku kvalifikacija, jer smo u njih ušli posle jednog neuspešnog ciklusa. Zato smo i odigrali 2:2 sa Irskom kod kuće. Sada su nam dobri rezultati vratili samopouzdanje i veru publike u nas", otkrio je fudbal Mančester junajteda.

Srbija meč protiv Moldavije igra u Beogradu 2. septembra, a tri dana kasnije sastaje se sa Irskom u Dablinu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar