Милосављевић: Јако смо добра репрезентација!

Бек "орлова" мисли да ће Еуробаскет бити тежак већ од прве утакмице, али верује у квалитет ослабљеног српског тима.

Кошарка 30.08.2017 | 14:30
Милосављевић: Јако смо добра репрезентација!
Драган Милосављевић (28, 198) пре две године у Берлину и Лилу није имао запажену улогу на Европском првенству, а сада је, судећи по виђеном на припремним утакмицама, заслужено ушао у групу важних играча.

Међутим, скроман какав јесте, он истиче да треба сачекати коначну одлуку селектора Александра Ђорђевића, у уторак око 12 часова.

"Осећам се доста другачије него уочи претходног ЕП, пре свега зато што сам искуснији, али полако. Тек треба да видимо у ком саставу ћемо путовати у Истанбул", рекао је Милосављевић за МОНДО на свечаности коју је КСС приредио поводом 20 и 40 година од освајања европских титула.

После непуних 40 дана рада, време је да се подвуче црта испод урађеног на припремама.

"Биле су напорне, али радило се јако и мислим да смо испоштовали програм. Утакмице смо играли релативно добро. Сигурно је било и неких тешких мечева, мало и због умора, јер је распоред био прилично густ", каже Милосављевић.

"Нажалост, дошло је и до отказа због повреда, што је сигурно велики хендикеп, али сваки играч који је овде поседује неки квалитет. Мислим да смо и даље јако добра репрезентација".

Иако Теодосића, Радуљице, Симоновића и Недовића није било од "Трофеја Београда" па надаље, временом је нападачка ефикасност видно опала. Проценти шута за три поена чак су постали алармантно ниски.

"Имали смо много утакмица за кратко време, тежак пут између турнира у Хамбургу и Атини, тако да нам се све мало скупило... Али, опет смо одрадили задатке како треба. Мислим да ћемо на ЕП играти много боље у нападу и да је само потребно мало времена да се ствари слегну".

Сви репрезентативци следе Ђорђевићеву идеју водиљу, да не треба одустајати од постављеног циља зато што су успут искрснуле неке препреке.

"Апсолутно сваки играч је спреман да пружи максимум, тако да циљ остаје исти као на почетку припрема - једна од медаља. Свако ће дати све од себе да дођемо до ње".

Групу Д у Истанбулу оценио је као "јако тешку".

"Већ у првој утакмици имамо Летонију, која игра сјајну кошарку и има доста добрих играча. Не знамо да ли ће играти Порзингис, делује да је 90 одсто 'аут', али и без њега су јако добар тим. У групи смо и са Турцима, уз које ће сигурно бити пуна дворана, да не говорим о другим стварима, ту су и Руси, у чију снагу смо се уверили током припрема... Биће јако тешко", завршио је Милосављевић.

Исти као пре неколико година, када је играо за Партизан - са максималним поштовањем за противнике, али решен да победи у свакој утакмици.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар