Milosavljević: Jako smo dobra reprezentacija!

Bek "orlova" misli da će Eurobasket biti težak već od prve utakmice, ali veruje u kvalitet oslabljenog srpskog tima.

Košarka 30.08.2017 | 14:30
Milosavljević: Jako smo dobra reprezentacija!
Dragan Milosavljević (28, 198) pre dve godine u Berlinu i Lilu nije imao zapaženu ulogu na Evropskom prvenstvu, a sada je, sudeći po viđenom na pripremnim utakmicama, zasluženo ušao u grupu važnih igrača.

Međutim, skroman kakav jeste, on ističe da treba sačekati konačnu odluku selektora Aleksandra Đorđevića, u utorak oko 12 časova.

"Osećam se dosta drugačije nego uoči prethodnog EP, pre svega zato što sam iskusniji, ali polako. Tek treba da vidimo u kom sastavu ćemo putovati u Istanbul", rekao je Milosavljević za MONDO na svečanosti koju je KSS priredio povodom 20 i 40 godina od osvajanja evropskih titula.

Posle nepunih 40 dana rada, vreme je da se podvuče crta ispod urađenog na pripremama.

"Bile su naporne, ali radilo se jako i mislim da smo ispoštovali program. Utakmice smo igrali relativno dobro. Sigurno je bilo i nekih teških mečeva, malo i zbog umora, jer je raspored bio prilično gust", kaže Milosavljević.

"Nažalost, došlo je i do otkaza zbog povreda, što je sigurno veliki hendikep, ali svaki igrač koji je ovde poseduje neki kvalitet. Mislim da smo i dalje jako dobra reprezentacija".

Iako Teodosića, Raduljice, Simonovića i Nedovića nije bilo od "Trofeja Beograda" pa nadalje, vremenom je napadačka efikasnost vidno opala. Procenti šuta za tri poena čak su postali alarmantno niski.

"Imali smo mnogo utakmica za kratko vreme, težak put između turnira u Hamburgu i Atini, tako da nam se sve malo skupilo... Ali, opet smo odradili zadatke kako treba. Mislim da ćemo na EP igrati mnogo bolje u napadu i da je samo potrebno malo vremena da se stvari slegnu".

Svi reprezentativci slede Đorđevićevu ideju vodilju, da ne treba odustajati od postavljenog cilja zato što su usput iskrsnule neke prepreke.

"Apsolutno svaki igrač je spreman da pruži maksimum, tako da cilj ostaje isti kao na početku priprema - jedna od medalja. Svako će dati sve od sebe da dođemo do nje".

Grupu D u Istanbulu ocenio je kao "jako tešku".

"Već u prvoj utakmici imamo Letoniju, koja igra sjajnu košarku i ima dosta dobrih igrača. Ne znamo da li će igrati Porzingis, deluje da je 90 odsto 'aut', ali i bez njega su jako dobar tim. U grupi smo i sa Turcima, uz koje će sigurno biti puna dvorana, da ne govorim o drugim stvarima, tu su i Rusi, u čiju snagu smo se uverili tokom priprema... Biće jako teško", završio je Milosavljević.

Isti kao pre nekoliko godina, kada je igrao za Partizan - sa maksimalnim poštovanjem za protivnike, ali rešen da pobedi u svakoj utakmici.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar