Звезда све ближа томе да задржи тим!

Примамљивих понуда има, али црвено-бели желе да сачувају носиоце игре, бар до зиме, а уз то и да се додатно појачају.

Фудбал 29.08.2017 | 17:00
Звезда све ближа томе да задржи тим!
После губитка титуле и још једне неуспешне сезоне на међународној сцени, већина навијача Црвене звезде летос је била спремна за потпуну реформу играчког кадра и жељна да види леђа многима који су носили црвено-бели дрес.

Доласком Владана Милојевића, ситуација се, међутим, потпуно променила.

Млади тренер успео је да промени физиономију екипе коју је имао на располагању, пробуди фудбалерима мотивацију и борбени дух и уз неколико појачања за кратко време створи тим који је мимо свих очекивања успео да се пласира у Лигу Европе.

Тај успех, очекивано, променио је и ставове многих навијача, па је Дамијен Ле Талек постао неопходан штопер, Мичел Доналд достојан капитенске траке, Гелорд Канга од "издајице" израстао у јунака, а Славољуб Срнић мотор без којег Милојевићева машина не би функционисала.

Уз Ричмонда Боаћија и још неке играче, поменути момци најзаслужнији су за Звездин повратак на европску мапу после деценијске паузе.

То, наравно, није промакло скаутима клубова много богатијих него што су црвено-бели.

Пред Звезданом Терзићем и његовим најближим сарадницима изненада се нашао потпуно нови задатак - да задрже тим на окупу.

Како су падале препреке на путу ка пласману у групну фазу Лиге Европе, тако су се ређале и милионске понуде за најбоље играче. Из Звезде су одбијали да их уопште разматрају пре краја квалификација, али је сада дошло време да се донесу одлуке.

Иако на столу тренутно имају конкретне понуде за Боаћија, Кангу и Доналда, МОНДО сазнаје да су црвено-бели одлучили да постојећи тим задрже барем до зиме и завршетка надметања са Арсеналом, Келном и БАТЕ Борисовом.

То значи и да ће морати да одреше кесу за повећање плата неколицини играча, међу којима нису само странци.

Истовремено са очувањем тима, на "Маракани" се ради и на додатном јачању.

Најновије име које се доводи у везу са црвено-белима је некадашњи њен играч Дарко Лазић.

Млади штопер је био редован у постави руског Анжија, али потом не и у тиму турске Алање. Да је јачање конкуренције на месту централног дефанзивца у плану Милојевићевог стручног штаба говори и то што се црвено-бели поред Лазића интересују и за некадашњег играча Војводине, Доминика Дингу, тренутно члана Урала.

Неке друге позиције могле би бити освежене једино у случају одлазака...

Прелазни рок у Србији завршава се 31. августа, па ћемо ускоро сазнати и како ће дефинитивно изгледати Звездин тим за јесење борбе у Суперлиги и Лиги Европе.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар