Zvezda sve bliža tome da zadrži tim!

Primamljivih ponuda ima, ali crveno-beli žele da sačuvaju nosioce igre, bar do zime, a uz to i da se dodatno pojačaju.

Fudbal 29.08.2017 | 17:00
Zvezda sve bliža tome da zadrži tim!
Posle gubitka titule i još jedne neuspešne sezone na međunarodnoj sceni, većina navijača Crvene zvezde letos je bila spremna za potpunu reformu igračkog kadra i željna da vidi leđa mnogima koji su nosili crveno-beli dres.

Dolaskom Vladana Milojevića, situacija se, međutim, potpuno promenila.

Mladi trener uspeo je da promeni fizionomiju ekipe koju je imao na raspolaganju, probudi fudbalerima motivaciju i borbeni duh i uz nekoliko pojačanja za kratko vreme stvori tim koji je mimo svih očekivanja uspeo da se plasira u Ligu Evrope.

Taj uspeh, očekivano, promenio je i stavove mnogih navijača, pa je Damijen Le Talek postao neophodan štoper, Mičel Donald dostojan kapitenske trake, Gelord Kanga od "izdajice" izrastao u junaka, a Slavoljub Srnić motor bez kojeg Milojevićeva mašina ne bi funkcionisala.

Uz Ričmonda Boaćija i još neke igrače, pomenuti momci najzaslužniji su za Zvezdin povratak na evropsku mapu posle decenijske pauze.

To, naravno, nije promaklo skautima klubova mnogo bogatijih nego što su crveno-beli.

Pred Zvezdanom Terzićem i njegovim najbližim saradnicima iznenada se našao potpuno novi zadatak - da zadrže tim na okupu.

Kako su padale prepreke na putu ka plasmanu u grupnu fazu Lige Evrope, tako su se ređale i milionske ponude za najbolje igrače. Iz Zvezde su odbijali da ih uopšte razmatraju pre kraja kvalifikacija, ali je sada došlo vreme da se donesu odluke.

Iako na stolu trenutno imaju konkretne ponude za Boaćija, Kangu i Donalda, MONDO saznaje da su crveno-beli odlučili da postojeći tim zadrže barem do zime i završetka nadmetanja sa Arsenalom, Kelnom i BATE Borisovom.

To znači i da će morati da odreše kesu za povećanje plata nekolicini igrača, među kojima nisu samo stranci.

Istovremeno sa očuvanjem tima, na "Marakani" se radi i na dodatnom jačanju.

Najnovije ime koje se dovodi u vezu sa crveno-belima je nekadašnji njen igrač Darko Lazić.

Mladi štoper je bio redovan u postavi ruskog Anžija, ali potom ne i u timu turske Alanje. Da je jačanje konkurencije na mestu centralnog defanzivca u planu Milojevićevog stručnog štaba govori i to što se crveno-beli pored Lazića interesuju i za nekadašnjeg igrača Vojvodine, Dominika Dingu, trenutno člana Urala.

Neke druge pozicije mogle bi biti osvežene jedino u slučaju odlazaka...

Prelazni rok u Srbiji završava se 31. avgusta, pa ćemo uskoro saznati i kako će definitivno izgledati Zvezdin tim za jesenje borbe u Superligi i Ligi Evrope.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar