Били: Без Дуде, многи играчи никад не би били то што јесу!

Бек Олимпијакоса Василис Спанулис рекао је да заслуга српског тренера Душана Ивковића превазилази трофеје које је као тренер освајао.

Кошарка 30.08.2017 | 08:30
Били: Без Дуде, многи играчи никад не би били то што јесу!
У част легендарног кошаркашког стручњака и некадашњег селектора Југославије и Србије Олимпијакос организује хуманитарну утакмицу.

Ивковић се захвалио Олимпијакосу што у другој половини септембра организује утакмицу у његову част, није који ће играчи тачно играти, али је открио бити 'имена из Фенера, ЦСКА и Ефеса'.

"Звезде Душана Ивковића" ће се састати са читавим тимом Олимпијакоса 20. септембра, а Пирејци су тим поводом сада одржали конференцију за медије. Ивковић је Пирејце водио до две титуле у Евролиги током два мандата на клупи црвено-белих.

"Желим да захвалим Олимпијакосу на организовању овакве утакмице. Могу да кажем да сам срећан што сам водио толико великих тимова, али је Олимпијакос једини тим са којим сам радио двапут у различитим периодима. Вратио сам се после 15 година и мој избор је био добар. Нећу говорити о именима, али играчи из Фенербахчеа, ЦСКА и Анадолу Ефеса ће доћи и играти", рекао је Ивковић.

Прву титулу првака Европе освојио је 1997. године, а другу 2012 године. Освојио је и много трофеја са националном селекцијом, али то по мишљењу Василиса Спанулиса није његова главна карактеристика.

"Ствар са Дудом није у томе шта је све освојио, него какве играче је направио. Ти играчи без њега не би били исти. Сматрам се срећним што сам радио са њим", рекао је на конференцији један од најбољих европских кошаркаша Били Спанулис.

На утакмицу у част Душана Ивковића ће доћи и Владе Дивац и Драган Кићановић, а зарада од продатих улазница за утакмицу ће бити подељена хуманитарним организацијама у Грчкој и Србији.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар