Bili: Bez Dude, mnogi igrači nikad ne bi bili to što jesu!

Bek Olimpijakosa Vasilis Spanulis rekao je da zasluga srpskog trenera Dušana Ivkovića prevazilazi trofeje koje je kao trener osvajao.

Košarka 30.08.2017 | 08:30
Bili: Bez Dude, mnogi igrači nikad ne bi bili to što jesu!
U čast legendarnog košarkaškog stručnjaka i nekadašnjeg selektora Jugoslavije i Srbije Olimpijakos organizuje humanitarnu utakmicu.

Ivković se zahvalio Olimpijakosu što u drugoj polovini septembra organizuje utakmicu u njegovu čast, nije koji će igrači tačno igrati, ali je otkrio biti 'imena iz Fenera, CSKA i Efesa'.

"Zvezde Dušana Ivkovića" će se sastati sa čitavim timom Olimpijakosa 20. septembra, a Pirejci su tim povodom sada održali konferenciju za medije. Ivković je Pirejce vodio do dve titule u Evroligi tokom dva mandata na klupi crveno-belih.

"Želim da zahvalim Olimpijakosu na organizovanju ovakve utakmice. Mogu da kažem da sam srećan što sam vodio toliko velikih timova, ali je Olimpijakos jedini tim sa kojim sam radio dvaput u različitim periodima. Vratio sam se posle 15 godina i moj izbor je bio dobar. Neću govoriti o imenima, ali igrači iz Fenerbahčea, CSKA i Anadolu Efesa će doći i igrati", rekao je Ivković.

Prvu titulu prvaka Evrope osvojio je 1997. godine, a drugu 2012 godine. Osvojio je i mnogo trofeja sa nacionalnom selekcijom, ali to po mišljenju Vasilisa Spanulisa nije njegova glavna karakteristika.

"Stvar sa Dudom nije u tome šta je sve osvojio, nego kakve igrače je napravio. Ti igrači bez njega ne bi bili isti. Smatram se srećnim što sam radio sa njim", rekao je na konferenciji jedan od najboljih evropskih košarkaša Bili Spanulis.

Na utakmicu u čast Dušana Ivkovića će doći i Vlade Divac i Dragan Kićanović, a zarada od prodatih ulaznica za utakmicu će biti podeljena humanitarnim organizacijama u Grčkoj i Srbiji.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar