Шик, на крају, завршио у Роми!

Председник Сампдорије потврдио је један од трансфера лета у Серији А.  Јуве - НЕ, Интер - НЕ, Рома - ДА!!! Шик је најскупљи у историји! Завршена прича, познати су сви детаљи великог трансфера.

Фудбал 29.08.2017 | 14:00
Шик, на крају, завршио у Роми!
Кренуо је у Јувентус али није прошао лекарске прегледе, мислио је у једном тренутку да је постао играч Интера, с правом, међутим каријеру ће наставити у – Роми!

Екстравагантни председник Сампдорије, Масимо Фереро, потврдио је да је хит Серије А из прошле сезоне, чешки нападач Патрик Шик, договорио све услове око преласка у Рим и да ће постати нови фудбалер "вучице".

Фереров клуб, заузврат, зарадио је 38 милиона евра.

"Драго ми је да је отишао тамо", рекао је Фереро.

"Сада могу да потврдим да је Шик постао 'романиста', иако је за нас све шок што нас је напустио. Ипак, драго ми је, јер је Рома била упорна у намери да га одведе, а и играч је срећан. Важно је и како ће га Рома третирати, јер је он заиста фудбалски драгуљ", рекао је Фереро, који је овог лета "лепо" зарадио.

Пре Шика, продао је Интеру Милана Шкринијара за 23, Севиљи нападача Луиса Муријела за 20, Спортингу везисту Бруна Фернандеша за 8,5 и Славији из Прага дефанзивног везног, Јакуба Хромаду, за пола милиона евра.

Шик (21, 187) је у првој сезони у Италији дао 13 голова уз пет асистенција на 35 наступа.

Коначно се заврши и та прича - Патрик Шик је прешао из Сампдорије у Рому!

Један од најтраженијих играча у Европи овог лета је постао најскупљи играч у историји римског клуба. После неколико месеци неизвесности, Шик је у финишу прелазног рока завршио у Роми која се највише борила за његов потпис и његов трансфер ће коштати минимум 38.000.000 евра! А вероватно и више...

Шик је пре само годину дана дошао у Сампдорију из прашке Славије на мала врата за 4.000.000 евра и постао једно од открића сезоне. После само једне феноменалне сезоне, млади чешки нападач је залудео највеће италијанске, али и још неке клубове из остатка Европе.

Прелазни рок још није био ни почео када је Јувентус победио у трци за Шиково довођење. Бјанконери су платили Сампдорији клаузулу од 30.500.000 евра за Шика, договорили се с њим, довели га на лекарске прегледе... А онда је све пукло! Шик је наводно имао здравствене проблеме због којих није прошао медицинске пегледе у Торину.

Одлучено је да добије неколико недеља за одмор после напорне сезоне како би се организам вратио у нормалу и како би показа да је здрав. А онда је кренуо рат на пијаци за његов потпис. Интер је био фаворит за довођење, Шик и његов менаџер су се договорили за Неразурима, али нису са Сампдоријом. Истовремено је Рома склопила договор са клубом из Ђенове и дуго је ломила Шика и његовог агента. Коначно, успела да је добије зелено светло синоћ и данас је постигнут договор.

Рома ће платити Сампдорији 5.000.000 евра за Шикову једногодишњу позајмицу, с тим што је обавезна да га наредног лета откупи за 33.000.000 евра. Овај модел је направљен због проблема које Вучица има са финансијским фер-плејом. Такође, Сампдорији следи проценат од будуће продаје Шика, као и додатних 2.000.000 евра на име евентуалних бонуса.

И без бонуса, Шик је најскупљи у историји Роме и срушио је рекорд Габријела Батистуте који је пре 17 година плаћен Фјорентини 31.5000.000 евра. Шик ће у Роми зарађивати 2.500.000 евра по сезони (укључени бонуси) и сутра ће потписати петогодишњи уговор када обави лекарске прегледе. Носиће дрес са бројем 14.

Рома је тако ставила тачку на прелазни рок што се тиче великих појхачања и добила нападача који би са Џеком могао да чини убитачан тандем.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар