Šik, na kraju, završio u Romi!

Predsednik Sampdorije potvrdio je jedan od transfera leta u Seriji A.  Juve - NE, Inter - NE, Roma - DA!!! Šik je najskuplji u istoriji! Završena priča, poznati su svi detalji velikog transfera.

Fudbal 29.08.2017 | 14:00
Šik, na kraju, završio u Romi!
Krenuo je u Juventus ali nije prošao lekarske preglede, mislio je u jednom trenutku da je postao igrač Intera, s pravom, međutim karijeru će nastaviti u – Romi!

Ekstravagantni predsednik Sampdorije, Masimo Ferero, potvrdio je da je hit Serije A iz prošle sezone, češki napadač Patrik Šik, dogovorio sve uslove oko prelaska u Rim i da će postati novi fudbaler "vučice".

Fererov klub, zauzvrat, zaradio je 38 miliona evra.

"Drago mi je da je otišao tamo", rekao je Ferero.

"Sada mogu da potvrdim da je Šik postao 'romanista', iako je za nas sve šok što nas je napustio. Ipak, drago mi je, jer je Roma bila uporna u nameri da ga odvede, a i igrač je srećan. Važno je i kako će ga Roma tretirati, jer je on zaista fudbalski dragulj", rekao je Ferero, koji je ovog leta "lepo" zaradio.

Pre Šika, prodao je Interu Milana Škrinijara za 23, Sevilji napadača Luisa Murijela za 20, Sportingu vezistu Bruna Fernandeša za 8,5 i Slaviji iz Praga defanzivnog veznog, Jakuba Hromadu, za pola miliona evra.

Šik (21, 187) je u prvoj sezoni u Italiji dao 13 golova uz pet asistencija na 35 nastupa.

Konačno se završi i ta priča - Patrik Šik je prešao iz Sampdorije u Romu!

Jedan od najtraženijih igrača u Evropi ovog leta je postao najskuplji igrač u istoriji rimskog kluba. Posle nekoliko meseci neizvesnosti, Šik je u finišu prelaznog roka završio u Romi koja se najviše borila za njegov potpis i njegov transfer će koštati minimum 38.000.000 evra! A verovatno i više...

Šik je pre samo godinu dana došao u Sampdoriju iz praške Slavije na mala vrata za 4.000.000 evra i postao jedno od otkrića sezone. Posle samo jedne fenomenalne sezone, mladi češki napadač je zaludeo najveće italijanske, ali i još neke klubove iz ostatka Evrope.

Prelazni rok još nije bio ni počeo kada je Juventus pobedio u trci za Šikovo dovođenje. Bjankoneri su platili Sampdoriji klauzulu od 30.500.000 evra za Šika, dogovorili se s njim, doveli ga na lekarske preglede... A onda je sve puklo! Šik je navodno imao zdravstvene probleme zbog kojih nije prošao medicinske peglede u Torinu.

Odlučeno je da dobije nekoliko nedelja za odmor posle naporne sezone kako bi se organizam vratio u normalu i kako bi pokaza da je zdrav. A onda je krenuo rat na pijaci za njegov potpis. Inter je bio favorit za dovođenje, Šik i njegov menadžer su se dogovorili za Nerazurima, ali nisu sa Sampdorijom. Istovremeno je Roma sklopila dogovor sa klubom iz Đenove i dugo je lomila Šika i njegovog agenta. Konačno, uspela da je dobije zeleno svetlo sinoć i danas je postignut dogovor.

Roma će platiti Sampdoriji 5.000.000 evra za Šikovu jednogodišnju pozajmicu, s tim što je obavezna da ga narednog leta otkupi za 33.000.000 evra. Ovaj model je napravljen zbog problema koje Vučica ima sa finansijskim fer-plejom. Takođe, Sampdoriji sledi procenat od buduće prodaje Šika, kao i dodatnih 2.000.000 evra na ime eventualnih bonusa.

I bez bonusa, Šik je najskuplji u istoriji Rome i srušio je rekord Gabrijela Batistute koji je pre 17 godina plaćen Fjorentini 31.5000.000 evra. Šik će u Romi zarađivati 2.500.000 evra po sezoni (uključeni bonusi) i sutra će potpisati petogodišnji ugovor kada obavi lekarske preglede. Nosiće dres sa brojem 14.

Roma je tako stavila tačku na prelazni rok što se tiče velikih pojhačanja i dobila napadača koji bi sa Džekom mogao da čini ubitačan tandem.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar