Сале Ђорђевић: Ово је моје НАЈВЕЋЕ злато!

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић и у наредне две године биће амбасадор УНИЦЕФ-а. "То што сам амбасадор УНИЦЕФ-а за мене представља једно од највећих злата које сам освојио у животу", каже "Сале Национале".

Кошарка 29.08.2017 | 13:30
Сале Ђорђевић: Ово је моје НАЈВЕЋЕ злато!
Био је и остао идол младима, био је и остао један од најбољих кошаркаша које је ова земља имала. Али, Александар Ђорђевић није само то - није "само" легенда српске кошарке.

Александар Ђорђевић је човек који својим делима и понашањем жели да допринесе да најнезаштићенији буду "под кишобраном" љубави, пажње, бриге...

Сале је до сада био амбасадор УНИЦЕФ-а у Србији. И остаће то исто (бар) у наредне године. Најважнија

"То што сам амбасадор УНИЦЕФ-а за мене представља једно од највећих злата које сам освојио у животу. Најважнија вредност рада УНИЦЕФ-а је то што решења на којима ради представљају стварање једанких шанси за свако дете да оствари своја права, да се развије и да одрасте у задовољну и остварену одраслу особу. А то значи стварање бољег и просперитетнијег друштва за све", изјавио је Александар Ђорђевић.

У организацији УНИЦЕФ-а у Београду је одржан "Фер-плеј" турнир у баскету, на којем су се надметале 32 екипе, представници 19 компанија, захваљујући чијем учешћу је прикупљено 1.300.000 динара (мало више од 10 000 евра) за подршку превремено рођеној деци.

Ђорђевић се захвалио екипама које су учествовале:

"Преко кошарке смо део УНИЦЕФ-а. Морамо да водимо рачуна о деци и да покажемо да смо посвећени њиховој будућности, али и да својим примером учинимо друштво здравијим“, рекао је Ђорђевић и позвао све компаније да се прикључе Клубу пријатеља УНИЦЕФ-а, и да на тај начин подрже стварање бољих услова за свако дете у нашој земљи.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар