Sale Đorđević: Ovo je moje NAJVEĆE zlato!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević i u naredne dve godine biće ambasador UNICEF-a. "To što sam ambasador UNICEF-a za mene predstavlja jedno od najvećih zlata koje sam osvojio u životu", kaže "Sale Nacionale".

Košarka 29.08.2017 | 13:30
Sale Đorđević: Ovo je moje NAJVEĆE zlato!
Bio je i ostao idol mladima, bio je i ostao jedan od najboljih košarkaša koje je ova zemlja imala. Ali, Aleksandar Đorđević nije samo to - nije "samo" legenda srpske košarke.

Aleksandar Đorđević je čovek koji svojim delima i ponašanjem želi da doprinese da najnezaštićeniji budu "pod kišobranom" ljubavi, pažnje, brige...

Sale je do sada bio ambasador UNICEF-a u Srbiji. I ostaće to isto (bar) u naredne godine. Najvažnija

"To što sam ambasador UNICEF-a za mene predstavlja jedno od najvećih zlata koje sam osvojio u životu. Najvažnija vrednost rada UNICEF-a je to što rešenja na kojima radi predstavljaju stvaranje jedankih šansi za svako dete da ostvari svoja prava, da se razvije i da odraste u zadovoljnu i ostvarenu odraslu osobu. A to znači stvaranje boljeg i prosperitetnijeg društva za sve", izjavio je Aleksandar Đorđević.

U organizaciji UNICEF-a u Beogradu je održan "Fer-plej" turnir u basketu, na kojem su se nadmetale 32 ekipe, predstavnici 19 kompanija, zahvaljujući čijem učešću je prikupljeno 1.300.000 dinara (malo više od 10 000 evra) za podršku prevremeno rođenoj deci.

Đorđević se zahvalio ekipama koje su učestvovale:

"Preko košarke smo deo UNICEF-a. Moramo da vodimo računa o deci i da pokažemo da smo posvećeni njihovoj budućnosti, ali i da svojim primerom učinimo društvo zdravijim“, rekao je Đorđević i pozvao sve kompanije da se priključe Klubu prijatelja UNICEF-a, i da na taj način podrže stvaranje boljih uslova za svako dete u našoj zemlji.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar