Црнадак: БиХ близу договора

Министар спољних послова БиХ Игор Црнадак подсјетио је на данашњој конференцији за медије да је Босна и Херцеговина једина земља која није потписала Споразум о транспортној заједници у Трсту, додавши да су близу договора за рјешавање тог питања.

Босна и Херцеговина 28.08.2017 | 15:43
Црнадак: БиХ близу договора
"Близу смо рјешавања проблема у вези са Споразумом о транспортној заједници. Имамо још мало времена прије него што новац који је требао бити додијељен Босни и Херцеговини буде усмјерен према неким другим земљама", казао је Црнадак.

Потцртао је да се на транспортној заједници тестирају озбиљност бх. политичара, углед Босне и Херцеговине, као и њен европски пут.

"На овај начин можемо доћи у позицију да почетком сљедеће године званично добијемо статус кандидата за чланство у Европску унију. Врло успјешно са свим релевантним факторима комуницирамо о томе", поручио је Црнадак.

Истакао је како је општепознато да је најава референдума о НАТО-у у Републици Српској погрешна ствар.

"Прије свега желим да кажем да нема потребе за таквим одлукама и да је непотребно и погрешно правити дневну тему од тога, као што то из СНСД-а покушавају", рекао је министар спољних послова БиХ.

Додао је како је за РС важно да се било која одлука за коју су политичари гласали не треба проглашавати неважећом.

"Сва прича о НАТО-у и сви напади на мене су зато што власти у Републици Српској немају одговора о економској ситуацији на том подручју", истакао је Црнадак, додавши да Република Српска никад боље међународно није стајала, а никад горе економски.

Према његовом мишљењу, веома је важна порука да посјета предсједника Србије Александра Вучића прође на један достојанствен начин.

"Треба имати што боље односе са Србијом. Оно што је Вучић доживио у Сребреници је важно и не смије се занемарити. Дочек, и политички, и медијиски, и људски треба да буде одговарајући и достојанствен. Очекујем да ће посјета имати добре ефекте", казао је Црнадак.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Цемо

28.08.2017 13:53

Цему.овај забринути занесени поглед министре ... јел све у дуре ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеки

28.08.2017 14:32

Ти требас да ститис инересе српске а не босне није тебе бакир поставио на то мјесто него српски. Народ и само њима моxес да полазес рацуне а никако бакиру

Name

Ре Пеки

28.08.2017 15:15

Не лупај .Игор свој посао ради врло врло врло коректно.Засто би га и радио некоректно.Па не треба му то.Уопсте.

Name

борац

28.08.2017 14:29

Ста је сад у питању интерес или новац??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеки

28.08.2017 14:52

Који договор ко се ским договаро видис да ти цпвјек казе да се нису ни састали а камоли догпварали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Васкрсије

28.08.2017 15:53

Свима треба бити јасно да од договора нема ништа све док Додик то не аминује, а на то ће се, нажалост и на нашу несрећу, још причекати.Е тако ти је то кад један човјек ведри и облачи, кад се инати, прије свега српским представницима у заједничким органима БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прцолино

28.08.2017 16:14

Добра му кравата ко да навија за ове из Федерације хеех.

ОДГОВОРИТЕ