Руски сувенири изложени у Требињу

Мајице са ликом Владимира Путина, шубаре, бабушке, ћилибар, руско сребро, плетиво и вез, као и други сувенири представљени су данас у Дучићевој улици у Требињу у оквиру “Фестивала српско - руског народног стваралаштва”.

Република Српска 28.08.2017 | 13:20
Руски сувенири изложени у Требињу
Требиње је први пут домаћин ове манифестације чији је циљ ближе упознавање српског народа са богатством руске традиције и вештина, као и јачање српско-руских културних веза.
 
Према речима Динаре Беглове из Удружења старог и уметничког заната у Сант Петербургу овакви сајмови одржавају се већ 7 година у Србији, а од ове године и у РС.

Након Бањаљуке и Бијељине, Руси са својим производима још из периода СССР, али и савремене радиности, стигли су и у Требиње.

Како је планирано рукотворине и друге производе из своје земље Руси ће у Требињу представљати до 11. септембра.

Манифестација је организаована у сарадњи са требињском Туристичком организацијом.

(Блиц)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Сојиц

28.08.2017 11:38

Супер! Који политицар це да купи ЛАДУ ? Хајмо ! Јесмо ли браца или нисмо да се помаземо? Показимо са тим да подрзавамо Русију ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

28.08.2017 12:13

По цему смо ми браца,има јос Православни Народа и Земаља па неказемо да су нам они браца Нама су браца само они који су војно и економски јаки,а ту спадају и Кинези,који смо ми то Народ.Било би биље да се посветимо својој биједи,него да скевримо за Русима од којих никакве користи.САД и НАТО у војску Србије улозили дванаест милиона,а Руси два милионаседамсто марака.

Name

Пеки

28.08.2017 12:58

Нато улозио 20милиона евра а направио двије милијарде евра стете кад је бомбардово србијуи пибио толике љде засто сад ти нато ко ваља побио ти. Дјецу па ти дао паре да иx саxранис и ти то поздрављас ако ти рус није помого није те ни убијо и русио куце

Name

Зоки

28.08.2017 18:44

У праву си Пеки,највисе насих српских зена кад ослободјења Београда силовали су братски Руски ослободиоци,само то је тајна,а узимање цасти зене је равно убиству мој Пеки.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

28.08.2017 19:04

то је лаж