Ruski suveniri izloženi u Trebinju

Majice sa likom Vladimira Putina, šubare, babuške, ćilibar, rusko srebro, pletivo i vez, kao i drugi suveniri predstavljeni su danas u Dučićevoj ulici u Trebinju u okviru “Festivala srpsko - ruskog narodnog stvaralaštva”.

Republika Srpska 28.08.2017 | 13:20
Ruski suveniri izloženi u Trebinju
Trebinje je prvi put domaćin ove manifestacije čiji je cilj bliže upoznavanje srpskog naroda sa bogatstvom ruske tradicije i veština, kao i jačanje srpsko-ruskih kulturnih veza.
 
Prema rečima Dinare Beglove iz Udruženja starog i umetničkog zanata u Sant Peterburgu ovakvi sajmovi održavaju se već 7 godina u Srbiji, a od ove godine i u RS.

Nakon Banjaljuke i Bijeljine, Rusi sa svojim proizvodima još iz perioda SSSR, ali i savremene radinosti, stigli su i u Trebinje.

Kako je planirano rukotvorine i druge proizvode iz svoje zemlje Rusi će u Trebinju predstavljati do 11. septembra.

Manifestacija je organizaovana u saradnji sa trebinjskom Turističkom organizacijom.

(Blic)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Sojic

28.08.2017 11:38

Super! Koji politicar ce da kupi LADU ? Hajmo ! Jesmo li braca ili nismo da se pomazemo? Pokazimo sa tim da podrzavamo Rusiju ...

ODGOVORITE
Name

Zoki

28.08.2017 12:13

Po cemu smo mi braca,ima jos Pravoslavni Naroda i Zemalja pa nekazemo da su nam oni braca Nama su braca samo oni koji su vojno i ekonomski jaki,a tu spadaju i Kinezi,koji smo mi to Narod.Bilo bi bilje da se posvetimo svojoj bijedi,nego da skevrimo za Rusima od kojih nikakve koristi.SAD i NATO u vojsku Srbije ulozili dvanaest miliona,a Rusi dva milionasedamsto maraka.

Name

Peki

28.08.2017 12:58

Nato ulozio 20miliona evra a napravio dvije milijarde evra stete kad je bombardovo srbijui pibio tolike ljde zasto sad ti nato ko valja pobio ti. Djecu pa ti dao pare da ix saxranis i ti to pozdravljas ako ti rus nije pomogo nije te ni ubijo i rusio kuce

Name

Zoki

28.08.2017 18:44

U pravu si Peki,najvise nasih srpskih zena kad oslobodjenja Beograda silovali su bratski Ruski oslobodioci,samo to je tajna,a uzimanje casti zene je ravno ubistvu moj Peki.

ODGOVORITE
Name

xxx

28.08.2017 19:04

to je laž