Добар фудбал и 'нула' на дербију

Фудбалери Црвене звезде и Партизана одиграли су без голова (0:0) у 155. 'вечитом дербију' којим је затворено 7. коло Суперлиге Србије.

Србија 27.08.2017 | 20:54
Добар фудбал и 'нула' на дербију
Два највећа српска клуба играла су само три дана после пласмана у групну фазу Лиге Европе, на стадиону 'Рајко Митић' виђен је добар фудбал, па су фалили само голови.

Утакмица је почела жутим картоном Евертона већ у 50. секунди, да би након неколико минута мирнијег ритма, темпо почео да расте. Претежно су 'црвено-бели' били ти који су имали контролу над дуелом, па је мало фалило да Ђурђевић постигне аутогол код корнера.



Успели су гости да се ослободе притиска и у следећих десетак минута пребаце тежиште игре на половину противника, што је резултирало двема сумњивим ситуацијама у казненом простору Борјана, али је судија Данило Грујић у оба наврата одмахивао руком.

Уследио је нови талас напада тима који води Владан Милојевић и неколико веома добрих шанси – Пешић је погодио пречку са ивице казненог, Боаћија је омела џомба у завршници, да би Владимир Стојковић израстао у хероја, када је Срнић имао ситуацију '1 на 1'.

Светковину српског фудбала суде Данило Грујић, којем ће то бити трећи 'вечити дерби' у каријери, а помагаће му много искуснији Далибор Ђурђевић (16 дербија) и Немања Петровић (8 дербија). Судије иза гола биће Илија Брдар и Ненад Ђокић.

Иако имају меч од осталих клубова у Суперлиги, изабраници Владана Милојевића држе прво место са 15 бодова, три више од највећег ривала, који заузима шесту позицију.



(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Балкански циркус

27.08.2017 19:18

Везе они немају.Ни једни њ други.

ОДГОВОРИТЕ