Dobar fudbal i 'nula' na derbiju

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su bez golova (0:0) u 155. 'večitom derbiju' kojim je zatvoreno 7. kolo Superlige Srbije.

Srbija 27.08.2017 | 20:54
Dobar fudbal i 'nula' na derbiju
Dva najveća srpska kluba igrala su samo tri dana posle plasmana u grupnu fazu Lige Evrope, na stadionu 'Rajko Mitić' viđen je dobar fudbal, pa su falili samo golovi.

Utakmica je počela žutim kartonom Evertona već u 50. sekundi, da bi nakon nekoliko minuta mirnijeg ritma, tempo počeo da raste. Pretežno su 'crveno-beli' bili ti koji su imali kontrolu nad duelom, pa je malo falilo da Đurđević postigne autogol kod kornera.



Uspeli su gosti da se oslobode pritiska i u sledećih desetak minuta prebace težište igre na polovinu protivnika, što je rezultiralo dvema sumnjivim situacijama u kaznenom prostoru Borjana, ali je sudija Danilo Grujić u oba navrata odmahivao rukom.

Usledio je novi talas napada tima koji vodi Vladan Milojević i nekoliko veoma dobrih šansi – Pešić je pogodio prečku sa ivice kaznenog, Boaćija je omela džomba u završnici, da bi Vladimir Stojković izrastao u heroja, kada je Srnić imao situaciju '1 na 1'.

Svetkovinu srpskog fudbala sude Danilo Grujić, kojem će to biti treći 'večiti derbi' u karijeri, a pomagaće mu mnogo iskusniji Dalibor Đurđević (16 derbija) i Nemanja Petrović (8 derbija). Sudije iza gola biće Ilija Brdar i Nenad Đokić.

Iako imaju meč od ostalih klubova u Superligi, izabranici Vladana Milojevića drže prvo mesto sa 15 bodova, tri više od najvećeg rivala, koji zauzima šestu poziciju.



(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Balkanski cirkus

27.08.2017 19:18

Veze oni nemaju.Ni jedni nj drugi.

ODGOVORITE