Бамби три године у Партизану, сутра промоција!

Деловало је немогуће, али. . .  Свака част свима, али Тошић је Партизанова "бомба"! Црно-бели довели велико појачање - Зорана Тошића. Уговор потписан на три године.

Фудбал 27.08.2017 | 17:45
Бамби три године у Партизану, сутра промоција!
Деловало је преамбициозно, међутим учешће у Лиги Европе било је превише примамљиво за Зорана Тошића. Репрезентативно крило вратило се у клуб из кога се 2009. године отиснуло у иностранство. После осам година у Енглеској, Немачкој, на концу и Русији Тошић се вратио у Хумску!

МОЗЗАРТ Спорту је у клубу потврђено да је 30-годишњи Зрењанинац дефинитивно ново појачање црно-белих. Преговори су почели јутрос у 11 сати, завршени нешто после 16, а уговор ће бити потписан на период од три године!

Промоција је заказана за понедељак, после чега ће Тошић због репрезентативне паузе имати две недеље да се привикне на захтеве Мирослава Ђукића. Мада, не би требало да му представља посебан проблем, пошто је управо код Ђукића заблистао. Прво на Европском У21 првенству у Холандији, а потом и у дресу Партизана.

Иначе, Тошић се није нашао на списку Славољуба Муслина за утакмице са Молдавијом и Ирском, али баш зато што није имао клуб. Али је имао селекторово обећање да ће бити враћен у национални тим када почне поново да игра.

Тошић је шесто појачање Партизана овог лета, пошто су пре њега стигли Теофилус Соломон, Данило Пантић, Немања Милетић, Сејдуба Сума и уз популарног Бамбија најзвучније име - Владимир Стојковић.

Колико је Стојковић користан за екипу могли смо да видимо већ у реваншу са Видеотоном када је управо он одбио иницијалне налете Мађара. Ништа мање се не очекује ни од Тошића, јер ипак је реч о играчу за кога је последњих сезона Лига шампиона била свакодневица.

Остаје само да се види како ће се Тошићев долазак одразити на минутажу играча који су изнели Партизанове европске квалификације. Током маријере, Бамби је углавном играо по десном крилу на коме је углавном оперисао Марко Јанковић. Наравно, постоји опција да Јанковић заигра више у центру, што би померило друге играче. 

У сваком случају, низ нових опција за Ђукића. Биће му преко потребна за Лигу Европе, а и за Суперлигу јер ће због игре на три фронта црно-бели стратег бити принуђен на бројне ротације у тиму. Тошић свакако даје нову димензију.

Зоран Тошић дефинитивно је нови играч Партизана!

На дан 155. "вечитог дербија" црно-бели су вероватно добили и највеће појачање ове сезоне. Управа црно-белих у недељу је водила дуге преговоре са крилним нападачем и договорила сарадњу на ТРИ године.

Иако је Тошић у последње време био чест гост на утакмицама црно-белих, с којима је и тренирао од када је напустио ЦСКА из Москве, у Партизану су били изричити по питању повратка искусног играча у клуб, тврдећи да је прескуп и да од тога неће бити ништа.

МОНДО је у петак најавио повратак популарног "Бамбија" у Партизан и уговор на две године, али су 30-годишњи фудбалер и челници клуба, ипак, договорили да сарадња буде још дужа.

Долазак Тошића у Хумску предтсвља велико појачање за црно-беле, а самим тим и апетити у Лиги Европе сада су већи. Циљеви у домаћим такмичењима остају исти, а то су трофеји.

Партизан је за кратко време довео двојицу репрезентативаца - Владимира Стојковића и Зорана Тошића. Њих двојица заједно имају 149 (73 и 76) наступа за Србију.

Искусни чувар мреже већ на прве две утакмице против Видеотона показао је колико је битан за тим, а нема сумње да ће озбиљну улогу имати и Тошић, који је црно-беле напустио у зиму 2009. године и преселио се у Манчестер јунајтед. После кратких епизода у Енглеској и Келну, обрео се у Русији, где је осам година играо за ЦСКА из Москве.

Занимљиво, Тошић је први пут дошао у Партизан из Баната за време првог мандата Мирослава Ђукића у Хумској.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар