Bambi tri godine u Partizanu, sutra promocija!

Delovalo je nemoguće, ali. . .  Svaka čast svima, ali Tošić je Partizanova "bomba"! Crno-beli doveli veliko pojačanje - Zorana Tošića. Ugovor potpisan na tri godine.

Fudbal 27.08.2017 | 17:45
Bambi tri godine u Partizanu, sutra promocija!
Delovalo je preambiciozno, međutim učešće u Ligi Evrope bilo je previše primamljivo za Zorana Tošića. Reprezentativno krilo vratilo se u klub iz koga se 2009. godine otisnulo u inostranstvo. Posle osam godina u Engleskoj, Nemačkoj, na koncu i Rusiji Tošić se vratio u Humsku!

MOZZART Sportu je u klubu potvrđeno da je 30-godišnji Zrenjaninac definitivno novo pojačanje crno-belih. Pregovori su počeli jutros u 11 sati, završeni nešto posle 16, a ugovor će biti potpisan na period od tri godine!

Promocija je zakazana za ponedeljak, posle čega će Tošić zbog reprezentativne pauze imati dve nedelje da se privikne na zahteve Miroslava Đukića. Mada, ne bi trebalo da mu predstavlja poseban problem, pošto je upravo kod Đukića zablistao. Prvo na Evropskom U21 prvenstvu u Holandiji, a potom i u dresu Partizana.

Inače, Tošić se nije našao na spisku Slavoljuba Muslina za utakmice sa Moldavijom i Irskom, ali baš zato što nije imao klub. Ali je imao selektorovo obećanje da će biti vraćen u nacionalni tim kada počne ponovo da igra.

Tošić je šesto pojačanje Partizana ovog leta, pošto su pre njega stigli Teofilus Solomon, Danilo Pantić, Nemanja Miletić, Sejduba Suma i uz popularnog Bambija najzvučnije ime - Vladimir Stojković.

Koliko je Stojković koristan za ekipu mogli smo da vidimo već u revanšu sa Videotonom kada je upravo on odbio inicijalne nalete Mađara. Ništa manje se ne očekuje ni od Tošića, jer ipak je reč o igraču za koga je poslednjih sezona Liga šampiona bila svakodnevica.

Ostaje samo da se vidi kako će se Tošićev dolazak odraziti na minutažu igrača koji su izneli Partizanove evropske kvalifikacije. Tokom marijere, Bambi je uglavnom igrao po desnom krilu na kome je uglavnom operisao Marko Janković. Naravno, postoji opcija da Janković zaigra više u centru, što bi pomerilo druge igrače. 

U svakom slučaju, niz novih opcija za Đukića. Biće mu preko potrebna za Ligu Evrope, a i za Superligu jer će zbog igre na tri fronta crno-beli strateg biti prinuđen na brojne rotacije u timu. Tošić svakako daje novu dimenziju.

Zoran Tošić definitivno je novi igrač Partizana!

Na dan 155. "večitog derbija" crno-beli su verovatno dobili i najveće pojačanje ove sezone. Uprava crno-belih u nedelju je vodila duge pregovore sa krilnim napadačem i dogovorila saradnju na TRI godine.

Iako je Tošić u poslednje vreme bio čest gost na utakmicama crno-belih, s kojima je i trenirao od kada je napustio CSKA iz Moskve, u Partizanu su bili izričiti po pitanju povratka iskusnog igrača u klub, tvrdeći da je preskup i da od toga neće biti ništa.

MONDO je u petak najavio povratak popularnog "Bambija" u Partizan i ugovor na dve godine, ali su 30-godišnji fudbaler i čelnici kluba, ipak, dogovorili da saradnja bude još duža.

Dolazak Tošića u Humsku predtsvlja veliko pojačanje za crno-bele, a samim tim i apetiti u Ligi Evrope sada su veći. Ciljevi u domaćim takmičenjima ostaju isti, a to su trofeji.

Partizan je za kratko vreme doveo dvojicu reprezentativaca - Vladimira Stojkovića i Zorana Tošića. Njih dvojica zajedno imaju 149 (73 i 76) nastupa za Srbiju.

Iskusni čuvar mreže već na prve dve utakmice protiv Videotona pokazao je koliko je bitan za tim, a nema sumnje da će ozbiljnu ulogu imati i Tošić, koji je crno-bele napustio u zimu 2009. godine i preselio se u Mančester junajted. Posle kratkih epizoda u Engleskoj i Kelnu, obreo se u Rusiji, gde je osam godina igrao za CSKA iz Moskve.

Zanimljivo, Tošić je prvi put došao u Partizan iz Banata za vreme prvog mandata Miroslava Đukića u Humskoj.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar