Договорен трансфер Мбапеа, али је УЕФА стопирала!

Талентовани француски нападач ће каријеру наставити у Пари сен Жермену ако то одобри УЕФА. А можда и ако не одобри. . .

Фудбал 28.08.2017 | 14:00
Договорен трансфер Мбапеа, али је УЕФА стопирала!
Према писању угледног британског листа "Гардијан", Монако и Пари сен Жермен договорили су се око трансфера Килијана Мбапеа, али се чека "зелено светло" од УЕФА!

"Кнежеви" су пристали да продају Мбапеа за 155 милиона евра, и он је постигао договор око уговора са њима, но због већ али је преостало још да убеде "европску кућу фудбала" да неће прекршити правила финансијског фер-плеја.

Парижани су у овом прелазном року већ довели Нејмара из Барселоне за 222 милиона евра, с тим да су њему дали новац и он је практично сам себи платио "откупну клаузулу", док би трошак додатних 155 милиона евра, у прелазном року у ком су зарадили само 37 милиона, могао да значи и кршење ФФП-а, самим тим и одређене санкције због тога.

Претходно је председник УЕФА Александар Чеферин рекао да ће ова организација оштро кажњавати клубове које не поштују правила.

"Саветоваћемо клубове око финансијског фер-плеја, али уколико се оглуше - казнићемо их".

ПСЖ је већ једном кажњен због кршења ФФП-а, и то 2014. године.

Остаје да се види да ли ће Пари сен Жермен успети да убеди УЕФА да ће успети да покрију трошкове, односно да ли ће уколико то не успеју - ипак ризиковати са казном.

Килијан Мбапе је вероватно најталентованији фудбалер своје генерације и прошле сезоне је експлодирао у дресу Монака, па је на "свецима" да процене да ли је вредан ризика, односно казни, а оне могу да буду финансијске или неке друге природе (забрана трансфера, забрана регистрација, избацивање из такмичења УЕФА).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар