Dogovoren transfer Mbapea, ali je UEFA stopirala!

Talentovani francuski napadač će karijeru nastaviti u Pari sen Žermenu ako to odobri UEFA. A možda i ako ne odobri. . .

Fudbal 28.08.2017 | 14:00
Dogovoren transfer Mbapea, ali je UEFA stopirala!
Prema pisanju uglednog britanskog lista "Gardijan", Monako i Pari sen Žermen dogovorili su se oko transfera Kilijana Mbapea, ali se čeka "zeleno svetlo" od UEFA!

"Kneževi" su pristali da prodaju Mbapea za 155 miliona evra, i on je postigao dogovor oko ugovora sa njima, no zbog već ali je preostalo još da ubede "evropsku kuću fudbala" da neće prekršiti pravila finansijskog fer-pleja.

Parižani su u ovom prelaznom roku već doveli Nejmara iz Barselone za 222 miliona evra, s tim da su njemu dali novac i on je praktično sam sebi platio "otkupnu klauzulu", dok bi trošak dodatnih 155 miliona evra, u prelaznom roku u kom su zaradili samo 37 miliona, mogao da znači i kršenje FFP-a, samim tim i određene sankcije zbog toga.

Prethodno je predsednik UEFA Aleksandar Čeferin rekao da će ova organizacija oštro kažnjavati klubove koje ne poštuju pravila.

"Savetovaćemo klubove oko finansijskog fer-pleja, ali ukoliko se ogluše - kaznićemo ih".

PSŽ je već jednom kažnjen zbog kršenja FFP-a, i to 2014. godine.

Ostaje da se vidi da li će Pari sen Žermen uspeti da ubedi UEFA da će uspeti da pokriju troškove, odnosno da li će ukoliko to ne uspeju - ipak rizikovati sa kaznom.

Kilijan Mbape je verovatno najtalentovaniji fudbaler svoje generacije i prošle sezone je eksplodirao u dresu Monaka, pa je na "svecima" da procene da li je vredan rizika, odnosno kazni, a one mogu da budu finansijske ili neke druge prirode (zabrana transfera, zabrana registracija, izbacivanje iz takmičenja UEFA).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar