Без побједе домаћина у Првој лиги РС!

Гости се гостили у трећем колу прволигашког каравана Републике Српске.

Фудбал 27.08.2017 | 17:30
Без побједе домаћина у Првој лиги РС!
Ријетко се дешава да нити једна домаћа екипа у једном колу Прве лиге Републике Српске не дође до побједе, а управо то је био случај овог викенда, иако трећа рунда још није комплетирана.

На пет терена прволигашког каравана виђене су три побједе гостију, те два ремија, до ће ово коло сутрашњом утакмицом од 18:30 часова затворити бањалучки Жељезничар и Слога из Добоја.

У дербију кола Текстилац Корт и Рудар Приједор подијелили су бодове одигравши 1:1, док је идентичним резултатом окончан меч у Градишци, гдје су снаге одмјерили некадашњи премијерлигаши Козара и Славија из Источног Сарајева.

Лидер првенства Звијезда 09 из Етно села Станишићи везала је и трећу узастопну побједу. Главни кандидат за шампионску титулу и пласман у Премијер лигу БиХ славио под свјетлошћу рефлектора у Фочи против Сутјеске 2:0 и тако још једном потврдио високе циљеве.

У преостала два сусрета гости су однијели бодове славивши 2:1. Зворничка Дрина је у комшијском дербију савладала Подриње из Јање, док је Слобода из Мркоњић Града стигла до комплетног плијена у Доњем Шепку против Напретка.

Након непотпуна три кола, Звијезда 09 и Слобода имају максималан учинак од девет бодова, док су Слога, Подриње и Жељезничар и даље без бодова, с тим да Добојлије и Бањалучани сутра имају прилику за прво славље.

ПРВА ЛИГА РС - 3. КОЛО:
Сутјеска - Звијезда 09 0:2
Подриње - Дрина 1:2
Напредак - Слобода 1:2
Текстилац Корт - Рудар Приједор 1:1
Козара - Славија 1:1

У понедјељак:

Жељезничар - Слога (18:30)

ТАБЕЛА: Звијезда 09 9, Слобода 9, Текстилац Корт 7, Рудар Приједор 7, Дрина 4, Славија 4, Козара 4, Напредак 3, Сутјеска 1, Слога (-1) 0, Подриње 0, Жељезничар (-1) 0.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар