ПОР: Судије и у Португалу помажу великима!

Рио Аве је заслужио овај бод, ако не и више! Да ли је судија погурао Бенфику? Чудна ситуација у 66. минуту пред голом домаћих.

Фудбал 27.08.2017 | 10:45
ПОР: Судије и у Португалу помажу великима!
Нема сумње да ће Бенфика и ове године бити у најужем кругу кандидата за освајање круне, али да ли због тога други клубови морају да трпе? Рио Аве је ове суботње вечери пружио више него конкретну партију против вишеструког узастопног шампиона Португалије и био можда чак и ближи победи, али на крају је освојио тек један бод. И то, чини се, захваљујући томе што је арбитар Уго Мигел помогао Бенфики - 1:1. 

Све се дешавало у 66. минуту, у тренуцима када је Рио Аве тек повео против лисабонских Орлова после аутогола Лисандра Лопеза. Лопта је била упућена дубоко у шеснаестерац Рио Авеа, а онда се догодио минимални контакт, који је судија окарактерисао као старт за најстрожу казну! Бунили су се фудбалери домаћег састава, али Мигел није желео да одустане од првобитне одлуке. Показао је на белу тачку, а са тог места прецизан је био Жонас. 

Човек који је врло лако могао да промени ток утакмице био је Андрија Живковић. Некадашњи првотимац Партизана ушао је у игру по истеку првог сата игре и дефинитивно је убрзао игру и раздрмао своје успаване саиграче. Имао је два добра додавања за Жонаса, али је голман Касио израстао у правог хероја, пошто је Бенфики „скинуо“ чак три стопостотне шансе до краја утакмице!

Било како, Бенфика је изгубила прве бодове у сезони, а Рио Аве изједначио је досадашњи клупски рекорд по броју освојених бодова од старта сезоне - десет из четири утакмице. Оба тима тренутно деле прву позицију на табели Примеире. 

ПОРТУГАЛ 1, 4. КОЛО

Петак:

Белененсеш - Виторија Сетубал 1:1 (1:0)
/Пасијенсија 21аг - Пинто 81/

Субота:

Фереира - Гимараеш 0:0

Мореиренсе - Тондела 0:3 (0:1)
/Томане 22, Коста 54, Бојд 86/

Шавес - Феиренсе 0:2 (0:1)
/Флавио 26, Силва 86/

Рио Аве - Бенфика 1:1 (0:0)
/Лопез 61 - Жонас 66 пенал/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар